Mai multe imagini realizate cu ajutorul unor drone arată consecinţele oribile ale unui atac rusesc asupra unui oraş din Ucraina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură Video
FOTO: Captură Video

Imaginile înregistrate de agenţia de presă Reuters, cu ajutorul unor drone, prezintă cum arată mai multe clădiri din zonele rezidenţiale ale oraşul Borodianka, aflat la la 56 de kilometri distanţă de capitala Ucrainei, după o serie de bombardamente din partea armatei ruse.

Un locuitor al oraşului Borodianka a descris o posibilă crimă de război, susţinând că un vehicul blindat şi un tanc rusesc au atacat direct civilii, notează Business Insider. 

„Au început să tragă din maşinile militare către parcul din faţa oficiului poştal”, a declarat bărbatul pentru Reuters, mărturie care nu a putut fi confirmată în mod independent.

„Atunci, nenorociţii au început să tragă în supermarketul care era deja ars. A luat din nou foc. Un bătrân a ieşit afară fugind ca un nebun, cu ochii mari, şi a spus «dă-mi un cocktail Molotov! Tocmai le-am dat foc la maşină»”, a descris bărbatul. 

Locuitorii oraşului susţin că au respins avansul rusesc din acea zonă. 

În 1863, localitatea Borodianka a devenit cunoscută pentru revolta sa anti-rusă condusă de Wladyslaw Zelenski.


Cel puţin 47 de persoane au fost ucise într-o lovitură asupra Cernihivului, un alt oraş aflat la nord de Kiev, potrivit autorităţilor locale. Localnicii au raportat că militarii ruşi au folosit fără discernământ muniţiile cu bombe cu dispersie, acest lucru însemnând o altă potenţială crimă de război.

De la începutul războiului, peste 2.000 de civili au fost ucişi, potrivit autorităţilor ucrainene.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite