Dezbaterile Historia la Adevărul LIVE, ora 12:00. Război în Ucraina. Centrală nucleară atacată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Nexta
FOTO Nexta

Centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost ţinta unor tiruri ale forţelor ruseşti, fiind înregistrate incendii.

În cele din urmă, focul a fost stins, fără a se înregistra victime şi nici creşteri ale nivelului radiaţiilor în zonă. Ulterior, autorităţile locale ucrainene au anunţat că forţele ruse au preluat controlul asupra centralei. Preşedintele SUA şi premierul britanic au discutat cu preşedintele Zelenski despre situaţia de la centrala Zaporojie.

Conform datelor din teren, războiul din Ucraina întră într-o nouă fază, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, spunând după o convorbire telefonică avută cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că ceea ce este mai rău urmează să vină în acest conflict. Ce se întâmplă la faţa locului în Ucraina, care sunt evoluţiile din teren? Ce direcţii va lua războiul şi care sunt obiectivele invaziei?

Discutăm la Dezbaterile Historia, împreună cu Oana Popescu Zamfir, director GlobalFocus Center, expert în securitate şi cu Marin Gherman, jurnalist din Ucraina, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite