Lukaşenko cere sisteme de rachete Iskander şi S-400: Vrem să monitorizăm situaţia până la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandr Lukaşenko FOTO EPA-EFE
Aleksandr Lukaşenko FOTO EPA-EFE

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat, joi, că este posibil ca joi sau vineri să poarte o discuţie cu omologul său rus, Vladimir Putin, cu privire la posibila desfăşurare a sistemelor de apărare Iskander şi S-400 pe teritoriul Belarusului, potrivit agenţiei de presă de stat Belta, transmite CNN.

„ (Joi sau vineri) vom discuta cu preşedintele Rusiei despre cum să întărim zona de vest a ţării”, a declarat Lukaşenko, conform sursei citate.

„Astăzi ne-am consultat cu armata şi considerăm că ar fi de dorit să poziţionăm Iskander [sisteme de rachete] acolo şi să plasăm undeva un batalion sau două cu S-400, astfel încât să putem monitoriza situaţia de aici, până la Berlin.” a continuat liderul belarus, Lukaşenko.

„Acum, cel mai puternic factor de apărare ar fi echipamentul: Iskanders şi S-400 Triumphs. Ne putem descurca fără ele, dar ar fi util să le avem”, a adăugat Lukaşenko.

Belarus şi Rusia au relaţii militare strânse, iar Kremlinul a desfăşurat recent trupe ruse în Belarus pentru exerciţii militare ample. Trupe aflate în fruntea unei coloane de vehicule militare care intră în Ucraina pe la graniţa cu Belarus au fost surprinse într-un livestream, potrivit CNN.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite