Liderul populist britanic Nigel Farage, respinge o provocare la duel lansată de un aristocrat polonez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul UKIP, Nigel Farage
Liderul UKIP, Nigel Farage

Liderul partidului britanic antieuropean şi antiimigraţie UKIP, Nigel Farage, care a fost provocat la un duel de un aristocrat polonez "sătul" de atitudinea negativă faţă de imigranţii polonezi, a refuzat pe motiv că încearcă să ţină violenţa departe de campania electorală, relatează Radio Polonia.

Liderul UKIP a fost provocat la un duel de aristocratul polonez Jan Zylinski, care a crescut în Marea Britanie. 

Zylinski a afirmat într-o înregistrare video postată pe YouTube că s-a "săturat de discriminarea polonezilor din această ţară". "Cel mai idiot exemplu pe care l-am auzit este dat de Nigel Farage, care a acuzat imigranţii de blocajele în trafic de pe autostrada M40", a adăugat el.

Prezentând sabia tatălui său, Zylinski a afirmat că ar vrea să "rezolve această problemă într-un mod tradiţional pentru un aristocrat polonez din secolul al XVIII-lea şi un gentleman englez". El a sugerat că un loc potrivit pentru desfăşurarea duelului ar fi Hyde Park din Londra.

Zylinski a precizat că, dacă sabia lui Farage este "puţin ruginită", ar putea participa la un "duel al cuvintelor" la un post de televiziune, înaintea alegerilor generale din Marea Britanie, care se vor desfăşura la 7 mai.

Farage a respins însă provocarea lansată de aristocratul polonez. "Nu intenţionez să accept oferta", a declarat el, adăugând: "Am încercat să ţin violenţa departe de campania electorală".

Jan Zylinski a crescut în Marea Britanie după ce familia sa a fost obligată să trăiască în exil, în urma instaurării unui regim comunist susţinut de Moscova în Polonia, după cel de-al Doilea Război Mondial.

După ce a devenit un om de afaceri de succes, el a construit în cartierul londonez Ealing o replică a palatului familiei sale din Polonia, care nu a supravieţuit erei comuniste.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite