Liderii UE, îngrijoraţi după ultima convorbire cu Zelenski. „Nu ştiu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ţinte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Liderii europeni au rămas şocaţi după ultima convorbire video cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care li s-a adresat ca şi cum şi-ar fi luat adio de la ei, a declarat vineri premierul bulgar Kiril Petkov.

„A fost o discuţie foarte emoţionantă. Preşedintele Zelenski, care era într-un buncăr, a apărut şi ne-a spus: Nu ştiu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ţinte (a Rusiei)”, a declarat Kiril Petkov într-o discuţie cu jurnaliştii pe marginea summitului extraordinar UE, care are loc vineri, potrivit Euractiv. 

„Te cutremuri, pentru că omul ăsta, care cere ajutor şi sprijin, ar putea să nu mai fie în viaţă în următoarele 48 de ore. Ne-a zguduit pe toţi, pentru că una e să vezi victime ca statistici la televizor şi alta e să te uiţi în ochii cuiva pentru care supravieţuirea e o chestiune de ore”, a mai afirmat Petkov.

El a continuat spunând că niciun stat membru UE nu a fost cu adevărat pregătit pentru invazia masivă a Rusiei în Ucraina.

„Niciun lider european nu se aştepta la un atac atât de masiv. Se aşteptau ca tancurile ruseşti să intre în provinciile Doneţk şi Lugansk, dar nimeni nu se aştepta la un atac atât de masiv, cu atît de multe victime. O treime din armata ucraineană a fost distrusă deja”, a mai spus premierul bulgar.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite