Lavrov, întrebat de un jurnalist ucrainean ce a vândut  Rusia din ce a furat din război. Care a fost răspunsul ministrului rus de externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Lavrov FOTO EPA-EFE

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost luat prin suprindere miercuri, când a fost întrebat de un jurnalist ucrainean ce bunuri furate din Ucraina a reuşit să vândă Rusia.  Oficialul rus a încercat să atragă atenţia că ucrainenii ar fi, de fapt, personajele negative şi că doar ei se gândesc la astfel de lucruri.

Serghei Lavrov, care participa la o conferinţă de presă cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, l-a rugat pe jurnalistul ucrainean să repete întrebarea pe care i-a adresat-o în timpul conferinţei de presă, oficialul rus fiind surprins şi puţin enervat de curiozitatea ziaristului.

„Voi (ucrainenii n.r.) sunteţi mereu preocupaţi de ce puteţi fura şi de unde să furaţi şi credeţi că toată lumea gândeşte aşa”. Rusia are „intenţii şi obiective clare" în Ucraina, vrând să „elibereze" poporul ucrainean de un „regim neonazist", a fost răspunsul lui Lavrov.

În plus, el a spus că Rusia nu a impus niciun obstacol în ceea ce priveşte transportul cerealelor: „Domnul Zelenski trebuie să dea ordin pentru ca porturile ucrainene să devină sigure".

Serghei Lavrov a susţinut miercuri, în Turcia, că este de datoria Ucrainei să rezolve problema reluării transporturilor de cereale prin deminarea porturilor sale. Lavrov a mai spus că apreciază eforturile Turciei de a căuta modalităţi de rezolvare a situaţiei.

Miniştrii de Externe turc şi rus s-au întâlnit miercuri la Ankara pentru a discuta despre restabilirea exporturilor de cereale din Ucraina.

Oficialul rus de rang înalt a specificat că ”operaţiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina decurge conform planului, iar negocierile de pace ar trebui să fie reluate înainte să existe vreo şansă de discuţii între preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite