Kosovo are un preşedinte în vârstă de 38 de ani. Cine este jurista cu cea mai mare popularitate în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vjosa Osmani foto: Facebook/Vjosa Osmani
Vjosa Osmani foto: Facebook/Vjosa Osmani

Vjosa Osmani a fost aleasă duminică, 4 aprilie, preşedinte de către majoritatea deputaţilor prezenţi în Parlamentul de la Kosovo.

Vjosa Osmani este jurist de profesie şi are 38 de ani. Ea a fost aleasă duminică de către deputaţi preşedintele Kosovo, relatează Agerpres. A fost aleasă cu 71 de voturi din partea celor 82 de deputaţi prezenţi.

Vjosa Osman este personalitatea cu cea mai mare popularitate în rândul politicienilor din Kosovo. Face parte din generaţia tânără care promite să lupte împotriva corupţiei din ţară. 

Votul de duminică vine după încercarea de sîmbătă din Parlamentul de la Kosovo de a se pronunţa asupra candidaturii ei. Doar că, parlamentarii opoziţiei şi ai minorităţii sârbe au boicotat sesiunea, iar cvorumul necesar de 80 de deputaţi din totalul de 120 pentru validarea alegerilor nu a fost îndeplinit.

Vjosa Osmani este aliata noului prim-ministru reformist al Kosovo, Albin Kurti, spune sursa citată. Mişcarea de stânga Vetevendosje (VV, Autodeterminare) a lui Kurti a câştigat detaşat alegerile legislative din februarie, cu peste 50% din voturi.

Recentele alegeri au confirmat prăbuşirea vechii gărzi a foştilor comandanţi separatişti din războiul împotriva forţelor sârbe (1998-99), care au dominat viaţa politică mai bine de un deceniu.

Citeşte şi:

UPDATE Alegeri Bulgaria. Exit poll: Conservatorii premierului Boiko Borisov sunt daţi câştigători. O formaţiune anti-elite, surpriza votului

Studiu: Marea mai caldă din Arctica, responsabilă de valurile de frig din Europa

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite