România are una dintre cele mai scăzute rate a mortalităţii COVID-19 din Europa - INFOGRAFIC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

România a controlat bine pandemia de coronavirus, susţine secretarul de stat Raed Arafat, care a prezentat o situaţie comparată pe mai multe ţări privind un singur indicator: rata de mortalitate din cauza COVID la 10.000 de locuitori. Ţara noastră are una dintre cele mai mici rate de mortalitate, în vreme ce alte state au valori duble faţă de noi.

România are o rată de mortalitate din cauza COVID de 12 cazuri la 10.000 de locuitori, a arătat Raed Arafat la Digi24.

Această valoare este puţin mai ridicată decât în Germania şi Elveţia (11 decese la 10.000 de locuitori) şi decât în Norvegia şi Finlanda (10 decese la 10.000 de locuitori, cea mai mică valoare înregistrată), potrivit datelor prezentate de Raed Arafat. Imediat deasupra noastră se află Suedia, cu 13 decese la 10.000 de locuitori.

mortalitate covid 1

În schimb, alte ţări lovite mai puternic de pandemie au o rată a deceselor mult mai ridicată. Statele Unite şi Spania au înregistrat 17 decese la 10.000 de locuitori, Bulgaria - 19, Belgia - 20, Ungaria - 22, Cehia - 25 de decese la 10.000 de locuitori.

Aceste valori se vor schimba, în funcţie de evoluţia măsurilor luate pentru stoparea pandemiei, a mai avertizat Raed Arafat.

„Din păcate, avem decese în continuare şi la sfîrşit, când se va trage linia, normal că aceste cifre vor creşte la toate aceste ţări, probabil. Dar asta ne arată că România a ţinut situaţia sub control, foarte bine în comparaţie cu alte ţări", a mai arătat Raed Arafat.

mortalitate covid 2
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite