Kievul, vizat de ziua sa de cel mai mare atac cu drone de la începutul invaziei ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucraina a anunţat că a respins în noaptea de sâmbătă spre duminică „cel mai mare atac cu drone” asupra capitalei sale de la începutul invaziei ruse.

Kiev: Clădire distrusă de o dronă rusească FOTO EPA-EFE
Kiev: Clădire distrusă de o dronă rusească FOTO EPA-EFE

Potrivit Forțelor Aeriene ale Ucrainei, apărarea antiaeriană a distrus 52 din cele 54 de drone explozive lansate de Rusia asupra Ucrainei, dintre care „mai mult de 40” asupra Kievului, informează AFP.

„În total, a fost înregistrat un număr record de drone explozive: 54!”, au anunţat Forţele Aeriene ale Ucrainei pe Telegram, afirmând că au distrus 52 de drone.

Deocamdată, autorităţile ucrainene au înregistrat doi morţi şi trei răniţi la Kiev.

„Acesta este atacul cu drone cel mai mare împotriva capitalei de la începutul invaziei” ruse, a deplâns administraţia militară regională pe Telegram, precizând că atacul „s-a derulat în mai multe valuri, iar alerta aeriană a durat peste cinci ore”.

Privit datelor preliminare, circa 40 de drone ruse au fost distruse de apărarea antiaeriană deasupra Kievului.

Potrivit administraţiei regionale, „după distrugerea de drone” ruse, „resturi au căzut pe imobile de şapte etaje” în cartierul Golosiivskii, ucigând o persoană şi rănind o alta.

De asemenea, un incendiu a izbucnit într-o zonă de depozite, iar flăcările s-au răspândit pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, omorând o persoană.

În cartierul Solomianskii, un bărbat de 41 de ani a decedat şi o femeie de 35 de ani a fost spitalizată, potrivit primarului Kievului, Vitali Kliciko.

„Astăzi, inamicul a decis să-i felcite pe locuitori de Ziua Kievului cu dronele lor ucigaşe”, au subliniat autorităţile regionale, menţionând sărbătoarea oraşului celebrată duminică.

Acesta este al 14-lea atac cu drone asupra Kievului de la începutul lunii mai, potrivit autorităţilor ucrainene.

În total, 54 de drone explozive au fost lansate „dinspre regiunile Briansk şi Krasnodar” din Rusia, au precizat forţele aeriene ucrainene, preluate de AFP și Agerpres.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite