Incendiu pe principalul aeroport folosit de armata rusă în Crimeea VIDEO

0
Publicat:

Un incendiu a izbucnit sâmbătă pe aerodromul Belbek, lângă orașul Sevastopol, în Peninsula Crimeea, ocupată de Rusia din martie 2014.

Incendiu la aeroportul Belbek, de lângă Sevastopol FOTO Zerkalo Nedeli
Incendiu la aeroportul Belbek, de lângă Sevastopol FOTO Zerkalo Nedeli

Potrivit presei ucrainene, o coloană de fum dens a fost observată la aeroportul din Belbek, considerat principalul loc de aterizare și decolare în Crimeea pentru aviația militară rusă.

Șeful administrației de ocupație din Sevastopol, Mihail Razvozjaev, a evocat o „situație de urgență”. Potrivit acestuia, un avion a explodat după ce a ieșit de pe pistă.

„Conform salvatorilor, avionul a ieșit de pe pistă în momentul aterizării și a luat foc. Echipajele de pompieri sunt la fața locului. Vă rog să păstrați calmul”, a declarat Razvozjaev.

Localizarea aeroportului Belbek FOTO google.com/maps
Localizarea aeroportului Belbek FOTO google.com/maps

Această situație aduce aminte de exploziile misterioase produse în a doua jumătate a verii la baze militare ocupate de ruși în Crimeea.

Kievul consideră aceste baze o țintă legitimă, având în vedere că Peninsula Crimeea este ocupată ilegal în baza unui „pseudo-referendum” organizat sub amenințarea armelor de Rusia în martie 2014. Comunitatea internațională nu a recunoscut acest act de anexare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite