În genunchi în fața eroilor: așa își întâmpină ucrainenii soldații căzuți pe front FOTO VIDEO

0
Publicat:

Ucrainenii îngenunchează în fața convoaielor care aduc acasă trupurile eroilor căzuți pe front, în războiul cu Rusia.

Oamenii îngenunchează în fața cortegiilor funerare Foto: Colaj/ captură viedo
Oamenii îngenunchează în fața cortegiilor funerare Foto: Colaj/ captură viedo

Voluntarii Organizației „Automaidan din Ucraina. Lutsk” au publicat pe pagina de Facebook un videoclip filmat miercuri, 5 octombrie, care surpinde cum își întâmplină locuitorii soldații din Luțk, aduși acasă în sicrie.

„Așa arată recunoștința și respectul. EROII NU MOR!”, notează reprezentanții ONG-ului ucrainean.

Similar, marți, 11 octombrie, de-a lungul mai multor străzi din Volodymyr, regiunea Volînia, oamenii au format un coridor viu pentru a-i aduce un ultim omagiu sergentului Viktor Muzychuk în vârstă de 45 de ani, care a murit luni în timp ce efectua o misiune de luptă pentru a proteja integritatea teritorială și independența Ucrainei, relatează vsn.ua.

Cortegiul cu trupul Eroului căzut pe front întârziase să apară cu bine de o oră față de când se anunțase inițial că va ajunge, dar locuitorii nu au plecat la casele lor, dimpotrivă, s-au adunat și mai mulți pentru a-l întâmpina pe eroul lor.

Oamenii au adus cu ei steaguri galben-albastru și roșu-negru. Când cortegiul a trecut pe străzile din Volodymyr, orășenii au îngenuncheat și și-au plecat capetele în fața mașinii care transporta trupul eroului căzut în infamul război.

În genunchi a fost întâmpinat și cortegiul funerar care a adus acasă pentru totdeauna trupul unui alt erou ucrainenan pe nume Mykhailo Shilak, care a murit, marți, 4 octombrie în regiunea Donețk, în urma unor bombardamente.

Mii de soldați ucraineni au murit sau au fost răniți de la începutul invaziei ruse, un raport recent nefiind dat publicității.  La începutul lunii iunie, autoritățile ucrainene raportau că pierderile armatei ucrainene se ridicau la 100 până la 200 de persoane în fiecare zi. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite