Imaginile umilinței: polițiști germani blocați în noroi la un protest al activiștilor de mediu VIDEO

0
Publicat:

Poliția germană a fost în centrul unor scene comice la un protest privind schimbările climatice, în apropierea unei mine de cărbune din landul Renania de Nord-Westfalia. Ofițerii în echipament antirevoltă au reușit să se blocheze în noroi și au fost ironizați de protestatari, inclusiv de un bărbat îmbrăcat într-o haină de călugăr.

Protestatarul a ironizat un ofițer al poliției, care a rămas cu piciorul blocat în noroi, în timp ce colegii săi încercau să îl scoată.

În ciuda eforturilor, mai mulți polițiști au rămas blocați în noroi. 

Imaginile video ale umilinței au fost postate pe rețelele sociale și arată cum încercările de evadare ale polițiștilor au fost îngreunate și mai mult de bucățile de noroi aruncate de protestatarii ecologiști care asistau la eveniment.

Aproximativ 6.000 de persoane, printre care și activista de mediu Greta Thunberg, s-au adunat pentru a protesta împotriva extinderii minei de cărbune, care amenință să distrugă satul Lützerath.

Thunberg a acuzat partidul ecologist german de ipocrizie, spunând că „au participat la demonstrații pentru a salva Lützerath și apoi au sacrificat satul.”

„Nu putem accepta ca RWE, o companie de combustibili fosili, să facă înțelegeri cu guvernul și să amenințe nenumărate vieți în întreaga lume”, a declarat Thunberg pentru postul de televiziune ARD.

Greta Thunberg, reţinută de poliţia germană

De altfel, suedeza Greta Thunberg se numără printre activiştii de mediu reţinuţi marţi în timpul unui protest împotriva demolării cătunului Luetzerath din Germania, care să permită extinderea unei mine de cărbune, a anunţat poliţia germană, transmite Reuters.Greta a fost reţinută în timp ce protesta la mina de suprafaţă Garzweiler 2, la circa 9 kilometri de Luetzerath. Ea s-a alăturat vineri acestui protest.  Ţinută de un braţ, Greta a fost dusă de trei poliţişti la o anumită distanţă de marginea minei unde se aşezase mai devreme împreună cu grupul ei, apoi a fost însoţită înapoi către dubele poliţiei.Poliţia germană a transmis ulterior că Greta va fi eliberată împreună cu întregul ei grup de manifestanţi mai târziu în cursul serii.

Greta Thunberg a fost reţinută de poliţia germană în timp ce protesta FOTO Profimedia
Greta Thunberg a fost reţinută de poliţia germană în timp ce protesta FOTO Profimedia

Poliția germană a petrecut cea mai mare parte a săptămânii trecute evacuând sute de protestatari din sat.

Ministrul german al energiei, Robert Habeck, din partea Verzilor, a anunțat acordul cu RWE în toamna anului trecut, descriindu-l drept o „piatră de hotar” pentru protecția climei.

RWE a fost de acord să renunțe la dreptul său de a extrage cărbune sub alte cinci sate din împrejurimi și să oprească toate exploatările de cărbune din regiunea Rinului în 2030, cu opt ani mai devreme decât era prevăzut.

De asemenea, RWE a fost de acord să mențină în funcțiune două mari centrale pe cărbune pentru încă 15 luni, pentru a tempera efectele reducerii de către Rusia a livrărilor de gaz către Germania.

Dar activiștii pentru climă s-au supărat pe faptul că partidul ecologist a acordat prioritate asigurării aprovizionării cu energie în detrimentul a ceea ce ei consideră a fi lupta mai importantă împotriva schimbărilor climatice.

Protestatarii indică studii care sugerează că Germania își va depăși obligațiile climatice asumate în cadrul protocoalelor de la Paris dacă va continua să exploateze cărbunele găsit în regiunea Rinului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite