Imagini dramatice din clădirea cuprinsă de flăcări la Londra: o femeie de 30 de ani a transmis live dintr-un apartament în care a rămas blocată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grenfell Tower cu 27 de etaje, cuprins de un incendiu
Grenfell Tower cu 27 de etaje, cuprins de un incendiu

O mamă a doi copii prinsă la etajele superioare ale blocului-turn din Londra cuprins de flăcări miercuri dimineaţă a transmis live pe pagina sa de Facebook imagini din interiorul clădirii. La mai bine de 24 de ore de la izbucnirea incendiului, femeia în vârstă de 30 de ani şi cele două fiice ale sale sunt încă date dispărute. Oficialii anunţă că sunt slabe şanse să mai fie găsiţi supravieţuitori.

În flmuleţul de aproape 7 minute, realizat în interiorul unuia dintre apartamentele bocului Grenfell, Rania Ibrham, care vorbeşte şi în englez, şi în arabă, arată coridorul negru de fum. 

Pe parcursul înregistrării, femeia invită mai mulţi vecini să intre în apartamentul ei ca să scape de fum. O femeie se roagă în limba arabă şi spune că locuieşte la ultimul etaj al cădirii şi flăcările n-au ajuns încă la apartamentul ei. La un moment dat, în timp ce în filmuleţ se văd echipaje ale poliţiei şi pompieri, pe fundat se aud strigătele unei vecine: „Suntem prinşi la etajul 23! Sunt prea mulţi oameni prinşi sus”. 

În zgomotul de uşi trântite, persoanele blocate în apartament lucrează la un plan pentru a scăpat din infern. Se poate auzi cum oamenii dezbat dacă ar trebui să deschidă uşa de la intrare şi dacă ar mai putea respira din cauza fumului gros de pe hol. Cineva propune să verifice dacă mai sunt oameni afară care au nevoie de ajutor. 

image

„Nu o să mai poţi respira. Ai copii, gândeşte-te la ei. Dacă stai lângă uşă, fumul o să-ţi facă rău“, se aude vocea unei femei. 

Când se hotărăsc să deschidă uşa de la intrare, Rania (foto dreapta) cheamă alte persoane în apartament, iar un bărbat îi sfătuieşte să închidă uşa, pentru că intră mai mult fum. „Dar sunt oameni afară“, se aude vocea unei femei. 

Filmuleţul a fost transmis live miercuri dimineaţă la 1:30. Prietena femeii dispărute a declarat presei că este îngrijorată pentru Rania şi a menţionat că a primit un mesaj pe Snapchat de la aceasta la aproximativ două ore şi jumătate după filmuleţul live, iar de atunci nu mai are nicio veste despre ea sau despre cele două fiice ale ei, în vârstă de 3, respectiv 5 ani. 

Căutările continuă în vederea găsirii victimelor incendiului care a devastat în noaptea de marţi spre miercuri un turn de locuinţe sociale din Londra, soldat cu 12 morţi, potrivit unui bilanţ care riscă să crească, relatează AFP. Dintre cele 78 de persoane spitalizate, 18 se aflau în stare critică, iar numeroase persoane erau în continuare date dispărute, ceea ce alimentează temeri cu  privire la creşterea bilanţului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite