Imagini dramatice cu un soldat ucrainean care ține piept la 10 ruși. „Cineva ar trebui să vină din stânga și să-l termine“, urlă comandantul rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata ucraineană a difuzat o înregistrare video în care se vede cum unul dintre soldații săi reușește să rețină atacurile a 10 soldați ruși, al căror comandant le strigă supărat că nu și-au folosit avantajul numeric, relatează Newsweek.com.

Soldat ucrainean in transee FOTO Profimedia jpg

Clipul postat pe canalul Telegram al Batalionului 8 al Brigăzii 10 de asalt de munte din Ucraina, cunoscut și sub numele de Edelweiss, durează aproximativ 100 de secunde. Imaginile prezintă un comandant rus din ce în ce mai exasperat de incapacitatea trupelor sale de a pune mâna pe soldatul ucrainean.

Comunicațiile interceptate arată cum comandantul rus încearcă să controleze situația. Soldatul ucrainean continuă să tragă și să arunce grenade în trupele ruse, în timp ce dronele zumzăie deasupra capului său, timpul unei confruntări ce a avut loc în decembrie. Newsweek nu a putut încă să verifice detaliile videoclipului.

„Ar trebui să vină cineva din stânga și să-l termine la dracu”, se aude spunând comandantul rus. „Aruncați cu grenade în el”, adaugă acesta, în clipul distribuit pe canalul pro-ucrainean X War Translated.

Imaginile filmate din dronă arată fumul care se ridică și soldații ruși care se târăsc în jurul șanțului încercând să-l prindă pe soldatul ucrainean în timp ce comandantul lor urlă: "Un tip te ține la distanță! Unul! Sunteți 10!"

Postarea pe Telegram a brigăzii ucrainene a precizat că bătălia s-a încheiat cu morți și răniți în rândul trupelor rusești, care au fost distruse metodic de artilerie și drone. "Soldatul nostru a rămas în viață și este bine" după ce "a respins cu sânge rece atacul a zece ocupanți", a precizat brigada. "El a forțat ceea ce mai rămăsese din inamic să fugă, apărându-și poziția și așteptând întăriri", a adăugat Brigada 10 de asalt de munte ucrainene în postarea publicată sâmbătă.

Brigada a postat videoclipul cu ocazia împlinirii a doi ani de la invazia rusă. "Astăzi se împlinesc exact doi ani de la lupta noastră neobosită și curajoasă împotriva inamicului jurat nu doar pentru libertate și dreptul la autodeterminare, ci și pentru dreptul la viață", a declarat brigada. "Acest episod este doar una din o sută, sau poate o mie de dovezi în acest sens".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite