Haos în Marea Britanie din cauza ninsorilor, a poleiului şi a ceţii

0
Publicat:

Navetiştii rutieri şi feroviari au fost afectaţi, luni dimineaţă, de haosul din transporturi după ce mai multe zone din Marea Britanie au fost afectate de polei, ceaţă şi zăpadă, relatează DPA/PA Media.

Parc din centrul Londrei, acoperit de zăpadă Foto EPA EFE
Parc din centrul Londrei, acoperit de zăpadă Foto EPA EFE

Met Office a emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din pricina condiţiilor de iarnă, scrie Agerpres.

  Drumurile din estul şi sud-estul Angliei sunt printre cele mai afectate. Conducătorii auto aflaţi pe autostrada M25 au rămas blocaţi timp de mai multe ore după ce un tronson al şoselei aglomerate a fost închis pe ambele sensuri.

  În plus, au fost înregistrate întârzieri şi pe alte drumuri din regiune, printre acestea M11, M2, A21, A27 şi A249, potrivit serviciului naţional al autostrăzilor, National Highways.  

Poliţia din Sussex a emis o avertizare pentru drumuri „periculoase".  

Mai multe linii de cale ferată au fost închise, iar compania Southeastern a emis o alertă prin care pasagerii erau sfătuiţi să nu călătorească.

  A existat o întrerupere majoră a serviciilor administrate de companiile Greater Anglia, South Western Railway şi Southern.  

Patru copii în stop cardiac au fost spitalizaţi în stare critică după ce au căzut, duminică, într-un lac îngheţat din vestul Angliei, au transmis serviciile britanice de salvare. Copiii au fost recuperaţi din apa îngheţată de salvatorii chemaţi la începutul după-amiezii la Solihull, un oraş la sud-est de Birmingham.

 Richard Stanton, comandant în cadrul departamentului local de pompieri şi situaţii de urgenţă din West Midlands a afirmat: „Ştim că prognoza meteo pentru următoarele câteva zile indică frig extrem; vă rog, adulţi şi copii deopotrivă, staţi departe de ape deschise, sub nicio formă nu vă aventuraţi pe gheaţă, indiferent cât de groasă sau sigură credeţi că ar putea fi".  

Aeroporturile Gatwick şi Stansted din regiunea Londrei şi-au închis pistele, duminică, pentru îndepărtarea zăpezii. 

De asemenea, sute de români sunt blocați pe aeroportul Luton din Londra, fiindcă aeronavele companiei Wizz Air nu au putut decola din pricina condițiilor meteo nefavorabile. 

 Regatul Unit se confruntă de vineri cu un important val de frig, cu temperaturi negative aproape în toată ţara şi zăpadă abundentă pe alocuri. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite