Germania intenţionează să revizuiască modul de acordare a ajutoarelor de stat pentru imigranţi din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de coaliţie de la Berlin şi-a arătat susţinerea în favoarea unor noi revizuiri asupra modului de acordare a ajutoarelor de stat pentru imigranţii proveniţi din Uniunea Europeană, informează BBC.

Membrii executivului german consideră că o limitare a ajutoarelor sociale este necesară în vederea stopării abuzurilor pentru aceste beneficii. Opinia oficialilor este argumentată pe baza unui nou studiu al Guvernului din Berlin care sugerează o revizuire a acestor legi.

„Toţi partenerii de coaliţie au consultat raportul interimar şi îl aprobă”, a declarat recent ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere.

Potrivit recomandărilor din document, abuzul ajutoarelor de stat ar trebui să conducă automat la o interdicţie temporară de a reveni în ţară. De asemenea, studiul notează o limită de trei până la şase luni pentru imigranţii care îşi caută un loc de muncă pe teritoriul german.

Totodată, documentul notează că o sumă suplimentară de circa 200 de milioane de euro ar trebui cheltuită pentru a promova reforme privind integrarea imigranţilor.

Raportul de peste 130 de pagini a fost elaborat de către o comisie numită de Guvernul german, iar versiunea finală a acestuia va fi publicată la sfârşitul lunii iunie.

„Nu trebuie să închidem ochii la faptul că problemele imigraţiei există”, a declarat Thomas de Maiziere, membru conservator din Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

În ianuarie 2014, piaţa muncii din Uniunea Europeană a fost deschisă în totalitate pentru cetăţenii bulgari şi români. Una dintre ţările care au denunţat un posibil val masiv de imigranţi români a fost Marea Britanie.

Datele oficiale arată că anul trecut 75.000 de imigranţi din Bulgaria şi România se aflau în Germania. Cu toate acestea, polonezii constituie cea mai mare categorie de imigranţi din interiorul Uniunii Europene. În afară de est-europeni, un val destul de important de imigranţi a fost şi cel venit din zona ţărilor mediteraneene, grav afectate de criza din zona euro.

În Germania, migranţii reprezinta circa 15 la sută, adica 1,2 milioane de persoane, din beneficiarii ajutoarelor sociale. Aproximativ 290.000 de persoane sunt cetăţeni ai altor ţări din UE, menţionează guvernul german.


Citeşte şi:

VIDEO Adevărul despre românii din Marea Britanie: cum ne-au transformat presa şi politicul în poporul invadator

Timp de o săptămână, trei jurnalişti de la „Adevărul” au fost la Londra pentru a înţelege cum au devenit imigranţii români carne de tun pentru mare parte din presa britanică. Sub influenţa politicului, tabloidele din Insulă i-au transformat pe români, pentru prima dată în istorie, într-un popor invadator.

Mass-media din Marea Britanie, acuzată de dezinformare în privinţa relatărilor despre imigranţii români, scapă de sancţiuni

Mai multe ziare naţionale din Marea Britanie au prezis că ţara va fi invadată de imigranţi din România şi Bulgaria, odată cu ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii la începutul lui 2014. Pronosticurile anunţau urmări din ce în ce mai catastrofale spre sfârşitul lui 2013, însă în ciuda numerelor vehiculate de mass-media Marea Britanie nu a fost nicidecum inundată de imigranţi. Cu toate acestea, dezinformarea publicului nu a fost sancţionată.

Toţi romii dintr-o tabără de imigranţi din Stockholm au fost evacuaţi şi vor fi repatriaţi. „Ne vom întoarce în curând“

Imigranţii romi originari din România, rămaşi într-o tabără ilegală din sudul oraşului Stockholm, au fost evacuaţi luni dimineaţă, anunţă autorităţile suedeze, citate de site-ul publicaţiei The Local.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite