Franţa va începe să producă vaccinuri anti COVID-19. Când demarează procesul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indicator spre centru de vaccinare in Franta FOTO EPA-EFE
Indicator spre centru de vaccinare in Franta FOTO EPA-EFE

Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor a anunţat că primele vaccinuri vor fi experimantale, pentru a se asigura că se respectă standardele de calitate.

Producţia de vaccinuri fabricate în Franţa va demara miercuri, la compania subcontractantă Delpharm, a anunţat luni Ministerul francez al Economiei şi Finanţelor, confirmând o serie de informaţii apărute în presă, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Producţia va începe în această săptămână, mai exact miercuri, la Delpharm, în fabrica sa din Saint-Remy-sur-Avre (oraş din nord-vestul Franţei, n.r.), pentru compania germană BioNTech", partenerul grupului farmaceutic american Pfizer, a anunţat ministerul francez.

Franţa anunţă că vor fi produse mai întâi câteva loturi-test pentru a se asgura că se respectă tandardele de calitate, apoi se va trece la producţia de loturi comerciale.

Delpharm face parte dintre companiile susţinute în ultimele luni de către statul francez, prin intermediul schemei de ajutorare anunţate de guvern la jumătatea lunii iunie 2020.

În ceea ce priveşte capacitatea de producţie, "companiile vizate nu doresc în acest stadiu să comunice volumul aşteptat de vaccinuri", spune ministrul.

Compania suedeză Recipharm va produce vaccinuri pentru compania americană Moderna "începând de la jumătatea lunii aprilie", în fabrica sa din Monts, o localitate din vestul Franţei. Şi producătorul Fareva ar trebui să lansezela începutul lunii iunie producţia vaccinului CureVac.

Grupul francez Sanofi va produce pentru Janssen - filială a grupului Johnson & Johnson - vaccinul său anti-COVID-19 în uzina din Marcy-l'Etoile, un oraş din sud-estul Franţei.

"Când punem toate aceste lucruri cap la cap, ajungem la cel puţin 250 de milioane de doze care vor ieşi din fabricile franceze până la sfârşitul anului, cumulat", a adăugat acelaşi minister.

De la începutul campaniei de vaccinare în Franţa, peste 9,3 milioane de rezidenţi au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, iar 3,1 milioane de rezidenţi au primit deja şi dozele de rapel, arată sursa citată.

Citeşte şi:

Jurnalişti francezi, oaspeţi sub acoperire, la cine exclusiviste cu caviar, şampanie şi meniuri fine dining: „Odată ce intraţi, nu mai există COVID”

Miniştri francezi, acuzaţi că au participat la cine clandestine. Reportaj filmat cu camera ascunsă VIDEO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite