Forţele ucrainene, respinse din centrul Severodoneţkului. Continuă luptele de stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia (Arhivă)
FOTO Profimedia (Arhivă)

Trupele ruse au respins armata ucraineană din centrul Severodoneţkului, un oraş-cheie în estul Ucrainei, pentru care luptă cele două armate, anunţă luni Statul Major ucrainean, relatează AFP.

”Cu susţinerea artileriei, inamicul a dat un asalt la Severodoneţk, a înregistrat un succes parţial şi ne-a respins unităţile din centrul oraşului. Ostilităţile continuă”, anunţă într-un buletin actualizat, luni dimineaţa, pe Facebook, armata ucraineană.

Guvernatorul regiunii ucrainene Lugansk, a cărei capitală se află la Sverodoneţk, Serghii Gaidai confirmă că forţe ucrainene au fost respinse din centrul oraşului.

”Lupte de stradă continuă (...). Ruşii continuă să distrugă oraşul”, anunţă el luni într-o postare pe Facebook, publicând imagini cu clădiri în ruină sau în flăcări.

Bombardamente ruse au vizat uzina chimică Azot, în care s-au refugiat civili, şi au atins staţii de epurare ale oraşului, precizează el.

În oraşul vecin Lysychansk, trei civili - inclusiv un băiat în vârstă de şase ani - au fost ucişi în bombardamente în ultimele 24 de ore, anunţă guvernatorul.

Cucerirea Severodoneţkului ar deschide Moscovei drumul către alt mare oraş din Donbas (est), Hramatorsk, o etapă importantă în cucerirea întregii regiuni situate la frontiera cu Rusia, cucerită deja în parte de către separatişti proruşi în 2014.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite