Forțele Armate Ungare au început să-și crească numărul de rezerviști. Câți bani primesc cei care se înscriu în program

0
Publicat:

Forţele Armate Ungare au început să crească semnificativ numărul de rezervişti pentru apărarea teritorială.

Drapelul Ungariei FOTO: Arhivă
Drapelul Ungariei FOTO: Arhivă

Generalul de brigadă László Drót a vorbit despre aceste aspecte la antrenamentul de tragere cu muniţie reală al militarilor rezervişti şi despre faptul că Forţele Armate Ungare au lansat acest sistem de rezervişti în anul 2017, scrie news.ro.

El a adăugat că anul trecut au fost înfiinţate şapte regimente de rezervă de apărare teritorială, în cadrul cărora activează 21 de batalioane. ”Suntem disponibili în toate regiunile ţării”, a subliniat generalul de brigadă. Comandamentul Forţelor de Apărare Teritorială a fost înfiinţat în anul 2023 cu scopul de a supraveghea şi coordona activitatea celor şapte regimente, a menţionat László Drót.

”Am ajuns în punctul în care sistemul este pregătit să primească un număr mai mare de rezervişti”, a adăugat comandantul. Generalul de brigadă a afirmat că grupul ţintă al recrutării este reprezentat de persoanele cu vârste cuprinse între 18 – 55 de ani.

El a vorbit și despre avantajele celor care se înscriu în program: la semnarea contractului primesc o sumă unică brută de 150.000 de forinţi (1 884 lei), iar indemnizaţia de disponibilitate este de 50.000 de forinţi (628 lei) brut pe lună.

Studenţii din învăţământul superior au dreptul la o bursă lunară brută de 160.000 de forinţi (2009 lei), iar cei din învăţământul profesional la o bursă lunară brută de 110.000 de forinţi (1 381 lei), dacă pe durata studiilor participă la acest serviciu.

În plus, se acordă un bonus unic brut de recomandare de 500.000 de forinţi (6 281 lei) pentru cei care aduc încă un rezervist pentru apărarea teritorială. Contractele sunt încheiate de regulă pe o perioadă de cinci ani a menţionat comandantul Comandamentului Forţelor de Apărare Teritorială.

În primul an, rezerviştii participă la 25 de zile de instruire, iar în anii următori la 15 zile, cu un minim obligatoriu de 7 zile de instruire, pentru a ajunge la nivelul necesar de pregătire pentru apărarea armată a Ungariei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite