Forțele armate poloneze au negat informațiile despre încălcarea graniței cu Belarus de către un elicopter polonez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentantului Comandamentului Operațional al Forțelor Armate din Polonia, Jacek Goryshevsky, vorbim de minciuni și provocări din Belarus.

Elicopter Mi-24. Foto: Arhiva Adevărul
Elicopter Mi-24. Foto: Arhiva Adevărul

Reprezentantul Comandamentului Operațional al Forțelor Armate ale Poloniei, Jacek Goryshevsky, a negat declarația Minskului despre încălcarea frontierei cu Belarus de către un elicopter militar polonez.

"Vorbim despre minciuni și provocări din partea Belarusului. Nu a existat o astfel de încălcare", a declarat el agenției de presă AFP .

Anterior, Comitetul de Frontieră de Stat al Belarusului a informat că „polițiștii de frontieră din Belarus au înregistrat o încălcare a spațiului aerian al țării de către Polonia în districtul Berestovitsky din regiunea Grodno”. S-a raportat că „un elicopter militar polonez Mi-24 a trecut granița de stat la o altitudine extrem de scăzută, a zburat la o adâncime de 1.200 m pe teritoriul Belarusului și apoi s-a întors înapoi”.

La rândul său, ministrul adjunct de externe al Poloniei, Pavel Yablonsky, la postul de televiziune Polsat, a remarcat că Varșovia este precaută cu privire la declarația Minskului despre încălcarea spațiului aerian belarus și intenționează să o analizeze. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite