Estonia acuză Moscova de amestec în problemele sale interne și expulzează un diplomat rus

0
Publicat:

Estonia a expulzat marți un diplomat rus și a denunțat ingerințe ale regimului de la Moscova în afacerile sale interne, relatează AFP, potrivit Agerpres.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

„Astăzi, Estonia a declarat persona non grata un membru al personalului ambasadei ruse cu statut diplomatic”, a scris ministrul de Externe al acestei țări baltice, Margus Tsahkna, pe contul său de pe X.

Potrivit lui Tsakhna, Ambasada Rusiei la Tallinn „s-a amestecat în problemele interne ale Estoniei, mai exact în procesul judiciar, prin obţinerea de documente asupra unei afaceri criminale şi contribuind la publicarea lor pe reţele de socializare din Rusia”.

Șeful diplomației estoniene nu a dat detalii în acest sens, dar le-a cerut serviciilor secrete ruse „să înceteze acţiunile lor coordonate împotriva Republicii Estonia, inclusiv operaţiunile hibride”.

Nota oficială a fost prezentată însărcinatului cu afaceri al Ambasadei Rusiei la Tallin, ambasadorul în post fiind expulzat din această ţară baltică în ianuarie 2023, ca măsură de reciprocitate.

Personalul ambasadelor ruse în cele trei ţări baltice, la fel ca cel ambasadelor baltice la Moscova, a fost drastic redus pe fondul creșterii tensiunilor după declanşarea invaziei ruse împotriva Ucrainei la 24 febaruarie 2022.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite