Erevanul confirmă sosirea a cinci prizonieri de război de la Baku, prin medierea Budapestei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: AFP / Populaţia întâmpină cu bucurie un transportor blindat azer.
Foto: AFP / Populaţia întâmpină cu bucurie un transportor blindat azer.

Potrivit rapoartelor presei azere, cei cinci membri ai armatei armene a fost capturaţi pe 16 noiembrie în timpul unei acţiuni în partea de est a graniţei armeano-azerbaidjane.

Azerbaidjanul, prin medierea guvernului maghiar, a predat Armeniei cinci prizonieri de război a scris secretarul de presă al Ministerului armean de Externe, Vahan Hunanyan, pe pagina sa de Facebook. „Prin medierea guvernului maghiar, cinci prizonieri de război armeni s-au întors în patria lor”, a spus el şi le-a prezentat numele.

Potrivit presei azere, cei cinci prizonieri din armata armeană au fost capturaţi pe 16 noiembrie în timpul unei acţiuni în partea de est a graniţei armeano-azerbaidjane.

Pe 16 noiembrie au avut loc lupte intense între forţele armate ale Armeniei şi Azerbaidjanului în zonele de frontieră din regiunea Syunik din Armenia.

La acel moment, Erevanul a declarat că armata azeră a lansat o ofensivă pe teritoriul armean, iar Baku a acuzat forţele armate armene că au atacat posturile armatei azere. În seara aceleiaşi zile, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a purtat alternativ discuţii telefonice cu omologii săi din Armenia şi Azerbaidjan, după care Erevanul şi Baku au luat măsuri pentru stabilizarea situaţiei. În acelaşi timp, părţile au continuat să raporteze înfruntări sporadice la graniţă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite