Dronele kamikaze ale Kievului fac ravagii printre forțele Rusiei. Nimic nu scapă: camioane, tancuri, vehicule blindate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Securitate al Ucrainei afirmă că a desfășurat mai multe operațiuni împotriva vehiculelor aeriene fără pilot inamice și a țintelor terestre cu „drone sinucigașe”.

Războiul informațional al Ucrainei împotriva Rusiei în timpul contraofensivei sale include acum videoclipuri pline de dramatism cu drone în misiune.

Joi, canalul de YouTube al Serviciului de Securitate al Ucrainei - SBU, agenția de informații și securitate a țării - a publicat un videoclip care prezintă operațiuni speciale în care piloții de drone își izbesc dispozitivele aeriene fără pilot în vehicule rusești, soldați, precum și în alte drone.

SBU a declarat că aceste operațiuni cu așa-numitele "drone kamikaze", care invocă tactica japoneză de bombardament sinucigaș din cel de-al Doilea Război Mondial, au fost efectuate de grupul "Alpha" al forțelor speciale din cadrul Centrului de Operațiuni Speciale. O secvență arată o dronă care vizează un vehicul blindat. O altă dronă se îndreaptă spre ceea ce pare a fi un camion rusesc, în timp ce un soldat plonjează din vehicul. SBU a declarat că aceste drone conțin o încărcătură explozivă menită să detoneze la impact.

Războiul din Ucraina a fost epicentrul uneia dintre cele mai masive desfășurări de drone de război din istoria modernă. Fotografii publicate la sfârșitul anului trecut arată că și Rusia a folosit așa-numitele "drone sinucigașe". În afară de aceste videoclipuri cu atacuri cu drone mai mici, agențiile ucrainene au distribuit mai multe videoclipuri cu atacuri aer-sol cu vehicule aeriene fără pilot, în principal de la o dronă relativ ieftină fabricată în Turcia, Bayraktar TB2 UAV. Ucraina a fost mai mult decât fericită să publice pe rețelele de socializare videoclipuri cu atacurile dronelor Bayraktar.

Dronele ucrainene fac ravagii FOTO Captură video
Dronele ucrainene fac ravagii FOTO Captură video

Mai mult decât atât, Ucraina a folosit intensiv drone comerciale mult mai mici pentru a efectua supraveghere pe timp de război și pentru a ataca ținte rusești. Potrivit Business Insider, un raport al grupului de experți Royal United Services Institute din Marea Britanie susține că Ucraina utilizează aproximativ 10.000 de drone pe lună, parțial din cauza sistemelor antidronă ale Rusiei. Anterior, armata ucraineană folosea sistemul Starlink al SpaceX pentru a controla dronele, deși directorul general al companiei, Elon Musk, a depus eforturi pentru a limita utilizarea militară a serviciilor sale de internet prin satelit.

Ucraina a depins în mare măsură de operațiunile cu drone pentru războiul de apărare împotriva Rusiei, inclusiv în capacitatea lor normală de supraveghere și de atac aer-sol. Cu toate acestea, armata ucraineană pare să se bazeze din ce în ce mai mult pe utilizarea fizică a dronelor pentru a lovi ținte. Săptămâna trecută, Ucraina a afirmat că a folosit o dronă maritimă pentru a ataca o navă rusă în Marea Neagră. Deși Rusia susține că a dejucat acest atac, televiziunile de stat ucrainene au afirmat că atacul cu drona a avariat nava.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite