Domnica Cemortan: căpitanul navei Costa Concordia „plănuia să se salveze cu elicopterul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Domnica Cemortan susţine că Schettino, comandantul navei Costa Concordia, ar fi plănuit să fugă cu elicopterul
Domnica Cemortan susţine că Schettino, comandantul navei Costa Concordia, ar fi plănuit să fugă cu elicopterul

Domnica Cemortan, fosta iubită moldoveancă a căpitanului Francesco Schettino, cel care era la cârma „Costa Concordia“, susţine că în timp ce nava se scufunda el a dus-o pe puntea de sus pentru a fi evacuaţi rapid cu ajutorul unui elicopter.

Domnica Cermotan a declarat că Schettino a condus-o pe ea şi pe alt angajat, Ciro Onorato, (fratele fostului director general al companiei de croazieră Costa Crociere, Gianni Onorato), pe puntea 11, la scurtă vreme după ce a comandat pasagerilor să părăsească nava, notează „International Business Times“.

Schettino continuă să susţină că s-a dus acolo să verifice tribordul navei, dar eu spun că acolo aşteptam un elicopter să ne ia. În timp ce se dezlănţuia iadul şi zeci de oameni mureau, se pregătea o cale rapidă pentru ca cei câţiva privilegiaţi să scape“, declară Domnica pentru revista italiană „Oggi“.

Potrivit spuselor femeii de 26 de ani, deşi Francesco Schettino, mai târziu numit chiar „Căpitanul Laş“, nu a sugerat că va veni după ei un elicopter, era clar că se îndreptau spre puntea de sus pentru a fi salvaţi. Când au ajuns sus, Schettino se uita în jur nerăbdător ca şi cum aştepta pe cineva, explică Domnica.

„La un moment dat a murmurat: «Dar nimeni nu ne poate vedea aici!“» Aceste vorbe sunt clare pentru mine. Cine trebuia să ne vadă noaptea pe acoperişul navei? Nimeni nu putea să ne vadă de dedesubt, aşa că, evident, trebuia să ne facem vizibili pentru cineva de deasupra“, spune ea.

După aproape 20 de minute de aşteptare, Schettino a primit un telefon, potrivit tinerei moldovence. „L-am întrebat dacă vine un elicopter, însă el a răspuns că s-au schimbat planurile şi trebuie să ne ducem pe punţile inferioare“, continuă Domnica.

Domnica Cemortan, fostă balerină din Republica Moldova a fost pe puntea principală atunci când „Costa Concordia“ s-a lovit de stâncile insulei Giglio în ianuarie 2012, luând cina cu Schettiono cu doar câteva minute înainte de incident.

Domnica a fost angajată a companiei „Costa Corciere“, dar era pe navă în vacanţă. Mai târziu a recunoscut că avea o aventură cu Schettino, căpitanul. Dezvăluirile femeii au venit la o săptămână după ce i-a dat un ultimatum căpitanului, că vrea să mărturisească tot adevărul, dacă n-o face el. 

Schettino este judecat pentru naufragiul care a ucis 32 de persoane. Procurorii susţin că el a virat nava prea aproape de insula Giglio pentru a saluta locuitorii, cauzând astfel lovitura de stânci care a condus la scufundarea navei. Căpitanul mai este acuzat şi că a ezitat în comandarea evacuării, pe care apoi a eşuat să o coordoneze corespunzător deoarece, se pare, ar fi abandonat nava când sute de persoane erau încă la bord.

Francesco Schettino ar putea fi condamnat la 20 de ani de închisoare ca urmare a acuzaţiilor de omor din culpă, cauzare de naufragiu şi abandonul navei. El este singurul urmărit penal şi neagă toate acuzaţiile, conchide „International Business Times“.


Citeşte şi:

Ultima zi pentru epava Costa Concordia. Vasul, aşteptat la Genova de premierul Italiei

Epava vasului de croazieră Costa Concordia a ajuns în apropierea portului italian Genova, unde urmează să fie dezmembrată, la doi ani şi jumătate de la naufragiul care a provocat moartea a 32 de persoane.

O româncă, anchetată după ce a mers pe puntea de comandă a unui vas de croazieră al Costa Crociere

O româncă este cercetată în Italia după ce s-a fotografiat pe puntea de comandă a unui vas de croazieră al companiei Costa Crociere (Costa Cruises), ea fiind prietena comandantului, un caz care aminteşte de scufundarea navei Costa Concordia, aparţinând aceluiaşi grup.

Procesul naufragiului Costa Concordia: Moldoveanca Domnica Cemortan a recunoscut că a fost iubita căpitanului

Dansatoarea moldoveancă, Domnica Cemortan, care se afla la bordul pachebotului Costa Concordia, implicat într-un accident în largul insulei Giglio, in ianuarie 2012, soldat cu moartea a 32 de persoane, a mărturisit în faţa anchetatorilor că a fost iubita căpitanului Francesco Schettino.

„Căpitanul laş“ al vasului Costa Concordia dă vina pe timonier

Francesco Schettino, căpitanul vasului Costa Concordia, îl acuză pe timonierul indonezian al navei scufundate, de producerea accidentului care a ucis 32 de oameni. Procesul căpitanului s-a reluat marţi, după vacanţa de vară a magistraţilor din Italia.

Domnica Cemortan scrie o carte „apetisantă“ despre naufragiul Costa Concordia şi acţionează presa în judecată

După aproape doi ani de la naufragiul vasului Costa Concordia în Mediterană, moldoveanca Domnica Cemortan, martor-cheie în procesul împotriva căpitanului Francesco Schettino, sparge tăcerea. Ea a ţinut o conferinţă de presă la Chişinău, în care a anunţat că va scrie o carte „foarte apetisantă“ despre acele evenimente şi că a acţionat în judecată jurnalişti din Italia şi Moldova pentru calomnie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite