Danemarca va dona Ucrainei 19 avioane de vânătoare F-16, anunţă premierul Frederiksen

0
Publicat:

Danemarca va dona Ucrainei 19 avioane de vânătoare de tip F-16, a anunţat duminică premierul danez Mette Frederiksen la conferinţa de presă comună cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la baza aeriană din Skrydstrup, din sudul ţării.

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen

Frederiksen şi-a exprimat speranţa că Danemarca va putea livra Ucrainei şase avioane F-16 în preajma Anului Nou şi încă cinci pe parcursul anului 2024.

Danemarca continuă să sprijine ferm Ucraina. Donaţia daneză de avioane F-16 este o demonstraţie clară a sprijinului nostru” pentru Kiev în faţa invaziei ruse, a declarat la rândul său şeful diplomaţiei daneze, Lars Lokke Rasmussen, pe contul său X (fost Twitter), citat de EFE. „Am făcut primii paşi şi invităm şi alte ţări să se alăture coaliţiei noastre”, a adăugat ministrul de externe danez în mesajul său, scrie Agerpres.

Zelenski a fost primit de premierul danez Mette Frederiksen, de ministrul afacerilor externe Lars Lokke Rasmussen şi de ministrul apărării Jakob Elleman-Jensen. La întâlnire a fost prezentă şi prinţesa Mary a Danemarcei.

După decizia SUA de săptămâna trecută, Danemarca şi Olanda s-au angajat să livreze Ucrainei avioane de vânătoare de tip F-16 odată ce piloţii ucraineni vor fi instruiţi pentru a le putea folosi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite