Cum se antrenează piloții ucraineni pe avioanele de luptă americane F-16 în Danemarca: „E clar mai agil” VIDEO

0
Publicat:

Piloții și tehnicienii ucraineni se antrenează pe avioanele F-16 în condiții meteo dificile la baza aeriană Skrydstrup din Danemarca. Volodimyr Zelenski a publicat un videoclip în care arată antrenamentele care au loc în unitatea danează.

  „Toți ucrainenii așteaptă ziua când primele F-16 ucrainene vor apărea pe cerul patriei noastre și vor întări apărarea aeriană a orașelor și comunităților noastre, precum și capacitățile de luptă ale forțelor armate ale Ucrainei”, a spuspreședintele Ucrainei într-o postare publicată pe contul său de X/Twitter.

Piloții ucraineni se antrenează pe avioane F-16 FOTO EPA EFE
Piloții ucraineni se antrenează pe avioane F-16 FOTO EPA EFE

Înregistrarea îi arată pe piloții ucraineni antrenându-se în condiții meteo dificile la baza aeriană Skrydstrup din Danemarca. „Avem un program de pregătire extrem de intens”, a declarat un pilot ucrainean prezentat sub apelativul „Moonfish”. „F-16 e un avion care îți provoacă o mare plăcere când îl zbori. Nu spun că MiG-ul - avionul pe care l-am pilotat anterior - e superplictisitor, dar F-16 e clar mai agil. Simți că avionul (F-16) îți cere parcă să-l zbori într-o manieră mai agresivă”, a spus pilotul, relatează DIGI 24.

Danemarca va livra avioane F-16 către Ucraina „în al doilea trimestru din 2024”

  Donaţia de avioane de luptă americane F-16 pe care Danemarca urmează să o livreze Ucrainei, extrem de aşteptată de Kiev, ar trebui să aibă loc în al doilea trimestru al anului 2024, odată ce pregătirea piloţilor va fi încheiată, a anunţat pe 6 ianuarie 2024, Copenhaga, potrivit France Presse.

Conform calendarului actual, donaţia ar trebui să fie livrată în al doilea trimestru al anului 2024", a indicat Ministerul danez al Apărării într-un comunicat de presă remis AFP, în timp ce piloţii ucraineni sunt în prezent antrenaţi pe teritoriul danez, scrie Agerpres.

Este vorba în special de finalizarea pregătirii personalului ucrainean care va exploata avioanele după această donaţie", se menţionează în comunicat.

Danemarca, care îşi înlocuieşte avioanele F-16 cu mai modernele aparate F-35, a promis Ucrainei 19 avioane. Olanda, care participă de asemenea la pregătirea piloţilor ucraineni,urmează să doneze 42 de aparate de acest tip, dar nu şi-a făcut public calendarul.

Din februarie 2022, sprijinul militar acordat de Danemarca Ucrainei s-a ridicat la 16,8 miliarde de coroane (2,2 miliarde de euro).   

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite