Cum arată sauna construită de soldații ucraineni în tranșee. Mesajul guvernului ucrainean VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de soldați din Donbas a decis să profite din plin de timpul disponibil pentru pază pentru a construi o saună subterană, care să-i apere cel puțin de frig dacă nu de soldații ruși, relatează Jerusalem Post.

Regiunea Donbas este încă disputată în luptele din Ucraina FOTO Arhivă
Regiunea Donbas este încă disputată în luptele din Ucraina FOTO Arhivă

Pentru a sfida iarna care se apropie și în pofida forțelor rusești aflate extrem de aproape, acești soldați au refuzat să renunțe la confortul lor, astfel că au construit o saună fortificată în doar trei zile, a relatat AFP.

Soldații au urmat instrucțiunile unui tutorial găsit pe internet pentru a construi sauna de la zero.

Prima dată au construit un șanț de mărime potrivită pe care apoi l-au acoperit cu o „membrană” (un material rezistent la apă”) și saci de plastic. Totodată, au avut în vedere o construcție cât mai solidă care eventual să îi protejeze pe cât posibil și în caz de bombardamente.

Nu ar rămâne în picioare în cazul unei lovituri directe, totuși. Dar credem că va supraviețui unei explozii provocate de mortiere de 82 mm”, a spus un soldat în cadrul unui interviu pentru AFP.

Modestul refugiu din tranșee se află la doar 700 de metri de locul unde sunt staționate trupele rusești.

Cu pericolul aproape bătându-le la ușă, acești soldați au reușit să-și procure o oarecare senzație de siguranță și un mijloc de a se detașa într-o oarecare măsură de rutina războiului.

Pe contul oficial de Twitter, guvernul Ucrainei a transmis un mesaj Finlandei într-un semn de apreciere a țării faimoase pentru saunele și igluurile sale, solicitându-i să dea o notă  saunei sale încropite pe timp de război.

„O saună este <<întotdeauna>> o idee bună”, a replicat contul Ministerului finlandez de Externe „thisis FINLAND”.

Atunci vom considera rezolvată problema interoperabilității noastre viitoare în cadrul NATO”, a venit replica de pe contul oficial de Twitter al guvernului ucrainean.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite