Cum arată noul lansator de drone kamikaze dintr-un container produs de compania germană Rheinmetall FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania germană de armament Rheinmetall a introdus un sistem de lansare containerizat pentru familia de drone kamikaze Hero, relatează Newsweek.

image

Potrivit unei imagini digitale a sistemului, publicată de The War Zone, acesta constă într-un container maritim modificat, dotat cu 126 de celule de lansare, dispuse în trei module de câte 42 de celule. Această configurație oferă un mare grad de flexibilitate și poate fi desfășurată de pe diverse platforme.

Datorită design-ului modular al containerului acesta poate fi adaptat la diferite dimensiuni (containere de 3, 6 și 12 metri), îngăduind montarea atât de pe platforme terestre, cât și maritime.

Dronele lansate astfel pot pluti deasupra zonelor țintă, adunând informații în timp real și efectuând lovituri precise atunci când este necesar. Sunt dotate cu senzori electro-optici și cu infraroșii avansați pentru captare de imagini de înaltă rezoluție și țintire precisă. În plus, dronele pot anula misiunile în timpul zborului și schimba țintele, reducând astfel daunele colaterale și sporind flexibilitatea tactică.

Lansatorul containerizat este produsul unui parteneriat strategic dintre Rheinmetall și compania israeliană UVision menit să răspundă cererii tot mai mari de muniții ghidate de precizie în războiul modern. Colaborarea a dus deja la câteva contracte majore, precum un acord de mai multe milioane de euro cu Ungaria pentru dronele Hero.

Familia de drone kamikaze Hero include versiuni precum Hero-30, Hero-120 și Hero-400, proiectate fiecare pentru nevoi operaționale specifice. Aceste muniții sunt echipate cu diverse focoase, inclusiv tipuri cu încărcături explozive mari și muniții cu fragmentare ce le permite să abordeze o gamă largă de ținte.

Modelul Hero-120 poate zbura pe o distanță de circa 60 km, are o autonomie de până la o oră și e capabilă să transporte un focos de 4,5 kilograme, ceea ce îl face eficient împotriva vehiculelor blindate și a altor ținte de mare valoare.

Un singur container cu 126 de celule de lansare și, potențial, mai multe, în funcție de scalabilitatea sistemului, ar permite unei forțe relativ mici să inunde o zonă întinsă cu roiuri de astfel de drone.

Corpul Pușcașilor marini ai SUA a integrat dronele Hero-120 în programul lor pentru vehicule de suprafață fără pilot „Long Range Unmanned Surface Vessel (LRUSV). Sunt disponibile mai multe metode de desfășurare a dronelor Hero, inclusiv lansatoare cu un singur tub și lansatoare cu mai multe celule montate pe blindate și ambarcațiuni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite