Contraofensiva din Harkov: Forțele invadatoare rusești, depășite numeric de trupele ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un oficial instalat de Rusia în regiunea Harkov, din estul Ucrainei, a declarat luni că forţele ucrainene au fost de opt ori mai numeroase decât trupele ruse şi pro-ruse în timpul contraofensivei-fulger în zonă de săptămâna trecută, potrivit Reuters.

Soldați ucraineni participanți la contraofensiva din Harkov FOTO Arhivă
Soldați ucraineni participanți la contraofensiva din Harkov FOTO Arhivă

Într-o declaraţie făcută pentru postul de televiziune oficial rus Rossia-24, Vitali Gancev a spus că forţele ucrainene au eliberat comunităţi din nordul regiunii care erau controlate de trupe ruse, reuşind să ajungă până la graniţa cu Rusia, şi că aproximativ 5.000 de civili au fost evacuaţi în Rusia.

Gancev a declarat că „situaţia devine tot mai dificilă de la o oră la alta” pentru Rusia, adăugând că graniţa cu regiunea Belgorod este acum închisă.

Reuters precizează că nu a putut verifica deocamdată informaţiile despre situaţia de pe câmpul de luptă.

În weekend, forţele ucrainene au eliberat centrele esenţiale de alimentare a forţelor ruse de la Izium şi Kupiansk, acolo unde se instalase administraţia pro-rusă din regiune.

Duminică, Ministerul rus al Apărării a publicat o hartă în care se putea vedea că forţele ruse au abandonat aproape în totalitate regiunea Harkov.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite