Cine este femeia pe care au fost ochii tuturor la încoronarea regelui Charles FOTO

0
Publicat:

Președinte al Consiliului și parlamentarul din Portsmouth North, Penny Mordaunt, este prima femeie care a prezentat regelui Charles al III-lea Sabia de stat, în timpul încoronării sale la Westminster Abbey.

Sabia a fost prinsă pentru scurt timp la centura de spadă a încoronării regelui și apoi, după o proclamare a arhiepiscopului.

Regele a făcut apoi un pas înainte și a oferit sabia, care a fost apoi pusă pe altar și răscumpărat cu „bani de răscumpărare” de către deputata Mordaunt. Ea a purtat sabia de stat fără teacă pentru tot restul ceremoniei. Sabia de stat simbolizează puterea regală și capacitatea de a decide între bine și rău.

La începutul Încoronării, deputata Mordaunt a purtat Sabia de Stat din secolul al XVII-lea în procesiunea prin Westminster Abbey, arată BBC.

Apreciată pentru forță și calm

Mai multe persoane au accesat rețelele de socializare pentru a lăuda forța fizică și calmul deputatei Mordaunt. O serie de parlamentari i-au lăudat, de asemenea, comportamentul.

La începutul acestei săptămâni, deputata Mordaunt a declarat pentru BBC Radio Solent că Sabia de Stat este "foarte grea", dar că este "capabilă să se descurce cu ea", bazându-se pe pregătirea sa anterioară ca rezervă a Marinei Regale.

Sâmbătă, utilizatorii rețelelor de socializare au lăudat, de asemenea, ținuta ei, pe care doamna Mordaunt a descris-o ca fiind "modernă", dar cu "o aluzie la trecutul istoric".

Anul trecut, aceeași deputată Mordaunt a fost însărcinată cu anunțarea oficială a morții reginei Elisabeta a II-a.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite