Cine este europarlamentarul maghiar prins la o orgie gay: un ultraconservator apropiat de Viktor Orban, care a interzis căsătoriile gay în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
József Szájer foto AFP
József Szájer foto AFP

Europarlamentarul care a participat la orgia sexuală cu 25 de persoane din Bruxelles este eurodeputatul ungar József Szájer, membru al partidului lui Viktor Orban, FIDESZ, şi al PPE. Soţia sa este judecător al Curţii Constituţionale de la Budapesta.

József Szájer, în vârstă de 59 de ani, este membru fondator al FIDESZ şi a fost parlamentar în Legislativul maghiar. Între 1994 şi 2002, politicianul a fost liderul grupului FIDESZ din Parlament, care s-a remarcat prin atacuri dure la adresa comunitatii LGBT. El  este considerat un apropiat de încredere al premierului Orban. În ultimii 11 ani, a fost şi vicepreşedinte al Partidului Popular European. József Szajer este căsătorit cu Tunde Hando, fost preşedinte al Oficiului Judiciar Naţional, acum judecător al Curţii Constituţionale din Ungaria

Potrivit Euronews,  Szájer a anunţat duminică că demisionează din Parlamentul European şi se retrage din politică „din motive personale”. Marţi, însă, József Szájer a recunoscut că a fost unul dintre participanţii la orgia sexuală organizată într-un bar din centrul capitalei belgiene. Potrivit presei belgiene, la această „petrecere” cei mai mulţi participanţi erau bărbaţi, iar unul dintre ei era europarlamentarul József Szájer.

În momentul descinderii, acesta ar fi încercat să fugă pe acoperişul clădirii, iar când a fost prins de poliţişti a invocat imunitatea parlamentară, motiv pentru care în toată povestea a fost implicat şi Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit presei din Belgia, la orgie ar mai fi luat parte şi alţi diplomaţi.

József Szájer a declarat pentru presa ungară că nu a consumat droguri la „petrecere”: „Poliţia a spus că a fost găsită o pastilă de ecstasy, dar nu era a mea, nu ştiu cine a adus-o şi cum... Regret că am încălcat regulile de carantină, a fost iresponsabil din partea mea şi îmi voi asuma responsabilitatea”.

Orgia la care luau parte 25 de persoane, într-un apartament de pe strada Rue des Pierre, în Bruxelles, a fost întreruptă vineri de poliţiştii din Bruxelles, pentru că numărul participanţilor era mult mai mare decât cel permis în această perioadă de pandemie la evenimente private, adică 4.

Vă mai recomandăm:

Cum au scăpat de închisoare speculanţii, homosexualii şi hoţii în comunism. Decretele de graţiere emise de Ceauşescu

VIDEO Final de Liturghie. Teodosie, arhiepiscopul Tomisului: „Ne este milă de cei care sunt împotriva familiei“

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite