Centrala nucleară Zaporojie a fost capturată de oamenii lui Kadîrov. „Mai târziu ei pot şantaja Rusia pentru a oferi independenţă Ceceniei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii ucraineni s-au oferit să creeze o zonă fără conflicte, de circa 30 de kilometri, în jurul centralelor nucleare  FOTO Nexta
Reprezentanţii ucraineni s-au oferit să creeze o zonă fără conflicte, de circa 30 de kilometri, în jurul centralelor nucleare  FOTO Nexta

Centrala nucleară Zaporojie a fost capturată de oamenii lui Kadîrov şi nu se ştie cum pot acţiona şi pe cine pot încerca să şantajeze în viitor, a declarat David Arakhamia, reprezentantul delegaţiei ucrainene în negocierile de pace cu Federaţia Rusă şi preşedintele grupului parlamentar al partidului prezidenţial „Slujbaşul poporului“.

„În acest moment, aceste instalaţii de energie nucleară sunt conduse de aşa-zişii oameni ai lui Kadyrov, militanţi ceceni. Au ucis câţiva angajaţi, care lucrau aici de ani, zeci de ani şi supravegheau siguranţa. De la ora 3 diminieţa. Aseară informam comunitatea internaţională că nu putem garanta şi credem că nici Rusia nu poate garanta la ce se gândesc aceşti militanţi ceceni. Mai târziu, ei pot şantaja şi Rusia, pentru a oferi independenţă Ceceniei sau ceva de genul ăsta”, a spus David Arakhamia, conform Ukrinform.

Potrivit lui Arakhamia, în timpul negocierilor, reprezentanţii ucraineni s-au oferit să creeze o zonă fără conflicte, de circa 30 de kilometri, în jurul centralelor nucleare, astfel încât bombardamentele să nu poată ajunge acolo, dar armata rusă nu a transmis încă nici o decizeie.

„Acelaşi lucru se poate întâmpla şi cu CNE din Ucraina de Sud din regiunea Mykolaiv. Lupte grele sunt în desfăşurare acolo în acest moment şi credem că tocmai acest fapt reprezintă o ameninţare mare a terorismului internaţional la instalaţiile nucleare”, a menţionat David Arakhamia. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite