Cele opt persoane aflate la bordul avionului prăbuşit în Grecia erau ucraineni, a afirmat liderul companiei care deţine aeronava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Liderul companiei aeriene ucrainene Meridian, care deţinea avionul Antonov An-12 care s-a prăbuşit sâmbătă seară, a afirmat pentru Deutsche Welle că cele opt persoane aflate la bordul avionului care au murit erau cetăţeni ucraineni.

Denis Bogdanovici, şeful companiei aeriene ucrainene Meridian nu a furnizat informaţii cu privire la încărcătura aeronavei, argumentând că „detaliile sunt în curs de clarificare”. De asemenea, compania Meridian menţionează că prăbuşirea are legătură cu o defecţiune tehnică. 

Bogdanovici a confirmat că cele opt persoane erau cetăţeni ucraineni, potrivit Deutsche Welle.

Avionul, un Antonov An-12 a decolat, în timpul zilei de sâmbătă, din oraşul sârb Nis cu destinaţia  Amman, capitala Iordaniei şi s-a prăbuşit, sâmbătă seară, la vest de aeroportul Kavala situat în nordul Greciei. 

Pilotul a solicitat o aterizare de urgenţă din pricina unei defecţiuni a motorului şi i s-a oferit posibilitatea de a ateriza pe aeroportul din Kavala, însă avionul s-a prăbuşit la circa 40 de kilometri distanţă de aeroport. 

Conform unor informaţii din presa elenă, avionul transporta substanţe periculoase.

 „Considerăm încărcătura ca fiind periculoasă”, a declarat un reprezentant al pompierilor, menţionat de publicaţia ERT. 

Zona a fost imediat izolată de frica fumului toxic. Conform liderului Apărării Civile al districtului Kavala, Stavros Kivrakis, a fost impusă mutarea pompierilor şi ziariştilor la cel puţin un kilometru distanţă de aeronavă din pricina eventualei toxicităţi a încărcăturii, scrie ERT. 

Pompierii şi reprezentanţii forţelor armate din Grecia au demarat o cercetare, în dimineaţa zilei de duminică.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite