Cel puţin trei avioane ruseşti avariate, în urma atacului ucrainean asupra unui aerodrom din Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin trei avioane ruseşti care staţionau la baza aeriană Belbek, situată în extremitatea vestică a peninsulei ocupate Crimeea, au fost avariate miercuri după un atac aerian, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Forţelor aeriene ucrainene, Iuri Ignat, potrivit EFE, preluat de Agerpres.

„Acolo se aflau cel puţin trei avioane", a transmis Iuri Ignat la telemaratonul de dimineaţă transmis de posturile de televiziune ucrainene, referindu-se la atacul asupra aerodromului din Belbek.

El a spus că loviturile asupra avioanelor au făcut victime printre personalul militar rus aflat în acel moment pe aerodrom.

Purtătorul de cuvânt menţionat a declarat joi că avioanele ucrainene "curăţă Crimeea de forţele inamice utilizând rachete ghidate furnizate de aliaţii" Ucrainei.

Potrivit versiunii Moscovei, Ucraina a lansat miercuri asupra Crimeei cel puţin 20 de rachete care au fost distruse de apărarea antiaeriană rusă deasupra Mării Negre şi a peninsulei.

Fragmentele unora dintre ele au căzut peste o unitate militară din Liubimovka (un oraş situat lângă aerodromul Belbek), potrivit autorităţilor ruse, care au asigurat că niciunul dintre avioanele staţionate acolo nu a fost avariat.

"Cea mai bună confirmare, desigur, sunt imaginile din satelit care sunt deja pe Internet. O confirmare şi mai bună sunt necrologurile din conturile ruseşti de pe reţelele de socializare. Este ceva pe care ei înşişi îl admit şi publică informaţii despre lovirea a cel puţin trei avioane şi a unui număr de personal. Aceasta este cea mai bună confirmare că nu toate ţintele au fost doborâte", a spus Ignat, citat de postul de televiziune ucrainean Kanal 24.

Practic de neatins pentru Ucraina la începutul agresiunii ruse în februarie 2022, peninsula Crimeea a devenit o ţintă obişnuită pentru atacurile cu rachete şi drone ale Kievului asupra obiectivelor militare şi logistice ruseşti, notează EFE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite