Caz revoltător în Italia. Un muncitor sezonier a murit după un accident de muncă. Angajatorii l-au abandonat cu brațul tăiat

0
Publicat:

Muncitorul a murit miercuri, la două zile după ce a fost abandonat de către angajatorul său, cu un braţ retezat în urma unui accident de muncă.

Poliția italiană FOTO: Shutterstock
Poliția italiană FOTO: Shutterstock

Ministrul Muncii din Italia, Marina Calderone, a spus în fața deputaților că ”muncitorul agricol indian care a suferit un accident grav (...) şi a fost abandonat de în condiţii foarte grave a murit”. Ea a denunţat ”actul barbar”, în afară de faptul că bărbatul, în vârstă de 30 de ani, ”muncea fără să aibă un contract în regulă”.

”Cerem adevărul şi să se facă dreptate” cu privire la moartea lui Satnam Singh, scrie miercuri într-un comunicat o reprezentantă a Partidului Democrat (PD, centru-stânga), Cecilia Guerra.

Luni, Federaţia Muncitorilor din Industria Agricolă (FLAI) a semnalat faptul că unui muncitor indian ”care tăia fân, un utilaj i-a smuls un braţ şi a suferit alte fracturi grave”.

”În afară de oroarea accidentului, trebuie să adăugăm că, în loc să primească îngrijiri de la angajatorii săi, el a fost aruncat ca un sac de gunoi în apropierea domiciliului”, denunţa federaţia, scrie stireleprotv.ro.

”Partenera sa şi prietenii săi ne-au contactat, iar apoi au cerut ajutor. El a fost transportat cu un elicopter la un spital de la Roma, dar a murit în miezul zilei”, potrivit AFP

O anchetă a fost deschisă cu privire la neacordare de ajutor şi omor din culpă.

Regiunea Latina este o regiune agricolă în care munesc un număr mare de imigranţi, mulţi indieni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite