Cancelarul german, accident sportiv în timp ce făcea jogging. Scholtz s-a ales cu vânătăi pe față

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german Olaf Scholz a căzut în timp ce făcea jogging și a suferit vânătăi pe față, ceea ce l-a determinat să anuleze unele întâlniri în acest weekend, a anunțat guvernul sâmbătă.

 Olaf Scholz și-a anunlat toate întâlnirile FOTO EPA-EFE
Olaf Scholz și-a anunlat toate întâlnirile FOTO EPA-EFE

Într-un răspuns prin e-mail la o întrebare despre incident, guvernul a spus că liderul german în vârstă de 65 de ani a avut „un mic accident sportiv” și a anulat întâlnirile duminică în regiunea centrală Hesse, unde au loc alegeri de stat, în luna octombrie. De asemenea, se crede că întâlnirile sale de săptămâna viitoare nu vor fi afectate, relatează AP News

Ziarul Frankfurter Rundschau din Hesse a relatat incidentul de sâmbătă. Acesta l-a citat pe parlamentarul Michael Roth, care l-a invitat pe cancelar în orașul său natal, Heringen, și a planificat un eveniment cu el duminică.

Scholz conduce Germania din decembrie 2021. El a fost anterior ministru al Finanțelor și al Muncii, dar a ocupat și funcția de primar al Hamburgului.

Într-un profil de pe site-ul partidului său, Scholz spune că ura sportul când era la școală, dar a căpătat gustul pentru el de la soția sa, Britta Ernst. „Astăzi fac jogging cât de des pot”, spune el.

Scholz spune că încearcă să-și găsească timp pentru jogging, canotaj sau mers pe jos de două sau trei ori pe săptămână și, de asemenea, îi place să meargă cu bicicleta.

Germania adaugă Republica Moldova şi Georgia pe lista ţărilor de origine sigure

Pe 30 august 2023, Guvernul de coaliţie din Germania a inclus Republica Moldova şi Georgia pe lista ţărilor de origine sigură, în încercarea de a reduce numărul cererilor de azil din aceste state, care sunt aproape întotdeauna respinse, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Proiectul de lege al ministrului de interne Nancy Faeser a fot adoptat de Guvern ca parte a unei serii de măsuri convenite la o reuniune de două zile a cabinetului la Schloss Meseberg, un castel din afara Berlinului.

Potrivit măsurii, cererile de azil din aceste ţări ar putea fi procesate mai rapid şi ar putea duce la expulzări mai rapide pentru solicitanţii respinşi.

Datele ministerului arată că 99,9% dintre cererile din ambele ţări au fost respinse în 2022 şi în prima jumătate a anului 2023.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite