Cancelarul german Olaf Scholz l-a informat pe preşedintele Biden despre vizita sa la Beijing

0
Publicat:

Cancelarul german Olaf Scholz l-a informat duminică pe preşedintele american Joe Biden despre vizita întreprinsă vineri în China.

Cancelarul german l-a informat pe preşedintele Biden despre vizita sa la Beijing FOTO EPA EFE
Cancelarul german l-a informat pe preşedintele Biden despre vizita sa la Beijing FOTO EPA EFE

Purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului german, Wolfgang Buchner, a declarat că Olaf Scholz și Joe Biden au avut o conversație telefonică în care au discutat despre întâlnirea lui Scholz cu președintele chinez Xi Jinping. 

Guvernul german a afirmat că cei doi lideri "au apreciat declaraţia clară a preşedintelui chinez Xi Jinping, care s-a pronunţat împotriva utilizării armelor nucleare şi, de asemenea, împotriva ameninţării cu utilizarea acestora".

"Cancelarul federal şi preşedintele au condamnat bombardarea în curs de către Rusia a infrastructurii civile şi în special a instalaţiilor de alimentare cu energie din Ucraina. Ei au discutat, de asemenea, despre ameninţările şi acuzaţiile nefondate ale Rusiei privind utilizarea de către Ucraina a unei aşa-zise bombe murdare", a mai adăugat guvernul german, potrivit Agerpres.

Și Casa Albă a comunicat că Biden și Scholz au fost de acord că recentele amenințări nucleare venite din partea Rusiei sunt iresponsabile. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite