Camilla, „regină” sau „regină consoartă”? Ce spune purtătorul de cuvânt al Regelui Charles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al regelui Charles al III-lea a declarat că în viitor Camilla ar putea fi numită „Regină”, renunțându-se la denumirea de „Regină consoartă”.

Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla FOTO Getty Images
Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla FOTO Getty Images

Teoretic, aceasta fiind soția regelui, ar trebui să fie numită Majestatea Sa Regina, totuși, în informările și declarațiile Palatului Buckingham s-a vorbit despre ea ca fiind Regina consoartă.

Purtătorul de cuvânt al regelui Charles a precizat pentru The Guardian, că nu este exclusă o schimbare a statutului. De asemenea, el a subliniat că cei doi se concentrează acum asupra evenimentelor din următoarea săptămână şi jumătate, scrie Mediafax.

„Regele şi Regina consoartă sunt concentraţi să treacă peste aceste 10 zile care urmează”, a spus purtătorul de cuvânt al regelui.

„Cred că cei care au văzut-o ieri (vineri - n.r.) pe regina consoartă întâlnindu-se în mod emoţionant cu oamenii din faţa Palatului Buckingham ştiu cât de emoţionată este în acest moment şi aceasta este concentrarea ei, aşa că aceasta va fi o întrebare pentru viitor”, a mai precizat acesta.

Consiliul de Ascensiune l-a declarat sâmbătă oficial rege pe Charles al III-lea. Deşi cel care a fost până acum moştenitorul tronului britanic i-a succedat automat mamei sale după decesul acesteia, ceremonia Consiliului de Ascensiune este evenimentul tradiţional prin care puterea politică britanică îl recunoaşte oficial drept suveran.

Din Consiliul de Ascensiune fac parte sute de personalităţi relevante din punct de vedere politic, social şi religios din Regatul Unit, precum şi reprezentanţi din cele 14 ţări în care noul rege, Charles al III-lea, este şef al statului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite