Bundeswehr vrea să cumpere sute de rachete germane Taurus îmbunătățite, dar guvernul nu are bani

0
0
Publicat:

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, intenționează să echipeze Bundeswehr cu noi rachete de croazieră Taurus Neo cu rază lungă de acțiune . Cu toate acestea, implementarea acestui proiect rămâne în prezent în discuție din cauza finanțării limitate.

Racheta germana Taurus /FOTO: Arhiva
Racheta germana Taurus /FOTO: Arhiva

Potrivit publicației Der Spiegel, armata a înaintat o cerere confidențială comisiei de buget pentru finanțarea de noi rachete în limita bugetului pentru 2025. Conducerea armatei consideră că este oportun să comande 600 de rachete de croazieră în valoare de aproximativ 2,1 miliarde de euro. Este de așteptat ca primele livrări ale rachetelor Taurus Neo să aibă loc în 2029.

Totodată, din lipsă de finanțare, proiectul rămâne doar o opțiune în buget. Ministerul are nevoie de aproximativ 350 de milioane de euro în 2025 pentru a începe implementarea, în timp ce principalele costuri sunt planificate pentru perioada de după 2029. Bundeswehr are în prezent aproximativ 600 de rachete de croazieră Taurus din generația anterioară, care sunt în curs de modernizare și sunt proiectate pentru lovituri adânci în spatele inamicului.

Ucraina a cerut în repetate rânduri Germaniei să furnizeze rachete Taurus, care au o rază de acțiune de aproximativ 500 de kilometri. Cu toate acestea, cancelarul Olaf Scholz a respins aceste cereri .

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite