Borrell a cerut Israelului să ofere ONU oportunitatea de a sprijini populația din Gaza

0
Publicat:

Șeful UE pentru politică externă le-a cerut, de asemenea, membrilor UE din Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite și partenerilor similari să susțină apelul secretarului general al organismului mondial Antonio Guterres de a preveni un colaps umanitar.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Șeful UE pentru politică externă Josep Borrell a cerut Israelului să permită agențiilor ONU să ofere sprijin populației din Fâșia Gaza.

De asemenea, fac apel la Israel să permită tuturor agențiilor ONU, inclusiv coordonatorului lor rezident și coordonatorului special adjunct pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Lynne Hastings, să ofere sprijin urgent civililor din Gaza”, a scris el pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X. (fostul Twitter).

În plus, Borrell le-a cerut membrilor UE din Consiliul de Securitate al ONU și partenerilor similari să susțină apelul secretarului general al organismului mondial Antonio Guterres de a preveni un colaps umanitar.

Guterres a subliniat pe 6 decembrie necesitatea stabilirii unei încetări a focului  în Gaza, în care „mijloacele de supraviețuire să poată fi restabilite și ajutorul umanitar să poată fi livrat în siguranță și în timp util”. 

După cum s-a menționat în comunicatul remis de biroul secretarului general, pentru prima dată în timpul mandatului său la conducerea organizației mondiale, el a trimis o scrisoare președintelui Consiliului de Securitate, folosind articolul 99 din Carta ONU, potrivit căruia Secretarul General „are dreptul de a aduce în atenția Consiliului de Securitate orice probleme care, în opinia sa, pot amenința menținerea păcii și securității internaționale”. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite