Ce boală i-ar fi provocat Reginei semnele vineții de pe mâini

0
Publicat:

Ultimele fotografii cu Regina Elisabeta a II-a din timpul întâlnirii de marți cu noul prim-ministru al Marii Britanii Liz Truss, arătau semne pe mâinile Suveranei care indicau o deterioare a stării de sănătate, susține un medic australian, citat de Daily Mail.

Mâinile regretatei Regine păreau „pătate” Foto: Arhivă
Mâinile regretatei Regine păreau „pătate” Foto: Arhivă

Se pare că există posibile dovezi ale bolii vasculare periferice. Este o tulburare de circulație a sângelui care face ca vasele de sânge din afara inimii și creierului să se îngusteze, să se blocheze sau să aibă spasme”, a spus Dr. Deb Cohen-Jones referindu-se la ultimele fotografii cu Regina Elisabeta a II-a din timpul întâlnirii de marți cu noul prim-ministru al Marii Britanii Liz Truss, la Castelul Balmoral din Scoția.

Uneori poate duce la insuficiență cardiacă. Dacă circulația periferică este atât de slabă, organele nu primesc o cantitate suficientă de sânge. Poate fi un semn al insuficienței multiple a organelor”, a adăugat medicul.

Ce este boala vasculară periferică?

Boala vasculară periferică este o tulburare de circulație lentă și progresivă. Îngustarea, blocarea sau spasmele unui vas de sânge pot provoca PVD, care la rândul său poate afecta orice vas de sânge din afara inimii, inclusiv arterele, venele sau vasele limfatice.

Este posibil ca organele în care se regăsesc aceste vase, cum ar fi creierul și picioarele, să nu primească suficient flux de sânge pentru o funcționare adecvată. 

Boala vasculară periferică se mai numește și boală arterială periferică.

Unele dintre simptomele binecunoscute includ durere intermitentă, care se poate prezenta sub formă de crampe sau oboseală musculară, și senzațiile de „răcire” a părții afectate a corpului, amorțeală și înțepături precum cele provocate de ace.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Mâinile regretatei Regine păreau „pătate”, iar asta apare de obicei atunci când inima nu mai este capabilă să pompeze sângele în mod eficient.

Tensiunea arterială scade încet, iar fluxul de sânge în întregul corp încetinește, determinând ca extremitățile să înceapă să se simtă reci la atingere, a raportat Crossroads Hospice.

Din păcate, dr. Deb a confirmat că Regina Elisabeta a II-a „ar fi suferit foarte mult” dacă a suferit de boala cronică, deoarece „pare destul de gravă”.

Nu există nicio modalitate de a ști cu siguranță de cât timp avea monarhul acea „pată” pe mâni deoarece nu a fost văzut public de ceva vreme și purta adesea mănuși.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite