Bilanţul victimelor în cazul prăbuşirii supermarketului din Letonia a crescut: cel puţin 35 de morţi şi 38 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un pompier leton urmăreşte operaţiunea de salvare de la supermarketul Maxima. FOTO: Reuters
Un pompier leton urmăreşte operaţiunea de salvare de la supermarketul Maxima. FOTO: Reuters

Cel puţin 33 de oameni au murit , inclusiv trei pompieri, după ce o porţiune a acoperişului unui supermarket din capitala Letoniei s-a prăbuşit joi în timpul orei de vârf, potrivit ultimelor cifre transmise de echipele de salvare.

Cauzele oficiale ale prăbuşirii nu sunt deocamdată stabilite, însă oficialii poliţiei letone sunt de părere că tragedia s-a petrecut din cauza erorilor de proiectare şi de construcţie ale centrului comercial Maxima. Totodată, un oficial al primăriei a spus că erau în desfăşurare lucrări de renovare la acoperişul supermarketului, pentru a-l transforma în grădină suspendată.

„Confirm că avem în prezent 33 de morţi”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei Sigita Pildava, adăugând că numărul persoanelor rănite se ridică la 38. Printre victime se numără şi trei pompieri care au intervenit în cursul operaţiunilor de salvare să ajute victimele.

Deocamdată, operaţiunea de găsire a oamenilor blocaţi sub dărâmături înaintează foarte greu, din cauza riscului de a provoca noi prăbuşiri. Atât gunoaiele, cât şi bucăţile rămase din acoperiş sunt suprapuse într-un mod periculos, iar mutarea neatentă a acestora ar putea provoca alte prăbuşiri, a explicat Viktorija Sembele, purtătoarea de cuvânt a echipei de salvatori.

Acoperişul s-a surpat pe o suprafaţă de 500 de metri, din cauza unei „explozii”, a declarat joi seara viceprimarul oraşului Riga Andris Ameriks, citat de BNS. El nu a precizat nimic despre natura acestei explozii.

Poliţia a deschis o anchetă penală pentru a încerca să determine cauzele acestei catastrofe, a anunţat premierul.

Centrul comercial Maxima a fost inaugurat în anul 2011.l este localizat într-un cartier intens populat, între centrul Rigăi şi aeroportul internaţional.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite