Belgia, paralizată de o grevă generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
belgia avion

Traficul aerian în şi dinspre Belgia este blocat, astăzi, 13 februarie, din cauza unei greve generale de 24 de ore a controlorilor de trafic aerian. Singurele zboruri autorizate sunt cele guvernamentale, militare şi de urgenţă.

Totodată, niciun avion nu va putea survola Belgia la o altitudine mai mică de 8000 de metri; peste acest plafon de zbor, controlul traficului de deasupra grevei îi revine unui centru din Olanda.

France Presse notează că greva afectează şi reuniunea miniştrilor apărării NATO, programată astăzi la Bruxelles, astfel încât unii dintre demnitari nu vor putea ajunge la prima parte a acesteia.

Greva controlorilor de trafic aerian face parte dintr-o grevă generală, convocată pe întreg teritoriul şi în toate domeniile de activitate de principalele trei confederaţii sindicale din Belgia. Sindicaliştii vor majorarea salariilor şi a pensiilor, precum şi condiţii mai bune acordate celor care ies la pensie.

 Compania aeriană Wizz Air a anunţat că îşi anulează toate zborurile de miercuri spre şi dinspre Belgia.

Ministerul de Externe român a lansat marţi o avertizare de călătorie referitoare la Belgia. Cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Belgia sunt anunţaţi că miercuri, pe întreg teritoriul ţării, vor avea loc proteste, iar funcţionalitatea serviciilor publice, inclusiv transportul în comun, va fi perturbată.

Reţeaua feroviară va fi afectată timp de 24 de ore, începând de marţi de la orele 22.00. Perturbări importante sunt anunţate inclusiv pentru transportul în comun din capitala Bruxelles şi liniile preorăşeneşti. Se aşteaptă efecte şi asupra activităţii administraţiei locale, serviciilor poştale şi a altor servicii publice.

Informaţii de actualitate privind condiţiile de transport se pot obţine consultând paginile web ale operatorilor de transport public: STIB (www.stib-mivb.be), TEC (www.infotec.be), SNCB (www.belgianrail.be), De Lijn (https://www.delijn.be/nl/), precum şi site-urile oficiale ale operatorilor aerieni şi ale aeroporturilor Bruxelles-Zaventem (www.brusselsairport.be/en/passengers) şi Charleroi (https://www.brussels-charleroi-airport.com/brussels-south-charleroi-airport/index.html)

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite