Belgia: Doi foşti prizonieri ai închisorii Guantanamo acuzaţi de terorism, arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

În Belgia au fost arestaţi doi foşti prizonieri ai închisorii Guantanamo pentru acuzaţii de terorism. Aceştia sunt suspectaţi că au căutat recruţi pentru a-i trimite în Siria, a declarat procurorul federal pentru Reuters.

Jean-Pascal Thoreau, purtătorul de cuvânt al procurorului federal, a declarat că cei doi deţinuţi se aflau într-o maşină şi se pregăteau să comită un jaf, în seara de joi în care au fost reţinuţi de către organele de Poliţie, conform sursei citate. 

Belgia este ţara europeană care a avut cel mai mare număr de recruţi din ultimii ani, dispuşi să lupte în Siria şi Irak, conform statisticilor. Între 2011 şi decembrie 2013, 300 de locuitori ai Belgiei au plecat să lupte în ţări musulmane, conform Reuters, care citează un studiu al Centrului Internaţional pentru Studiul radicalizării.

Cei doi acuzaţi sunt Moussa Zemmouri, un belgian în vârstă de 37 de ani de origine morocană, şi algerianul Soufiane A, care se presupune că a petrecut mai mult timp în Siria. Între anii 2001 şi 2005 au fost prizonierii închisorii Guantanamo Bay din Cuba, şi se aflau sub supravegherea poliţiei în momentul în care au fost arestaţi. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite