Atacurile rusești împotriva Ucrainei au făcut 12 morți și 55 de răniți în ultimele 24 de ore

0
Publicat:

Atacurile rusești împotriva Ucrainei au ucis cel puțin 12 civili și au rănit cel puțin 55 în ultima zi, au anunțat autoritățile regionale.

Urmările atacurilor rusești împotriva regiunii Harkov GOTO: Guvernatorul Oleh Siniehubov/Telegram
Urmările atacurilor rusești împotriva regiunii Harkov GOTO: Guvernatorul Oleh Siniehubov/Telegram

Marea majoritate a victimelor civile au fost raportate în regiunea Harkov, unde 12 persoane au fost ucise și 40 rănite, potrivit guvernatorului Oleh Syniehubov, scrie kyivindependent.com.

Un atac cu dublă lovitură cu rachete rusești Iskander-M împotriva periferiei nordice a orașului Harkov ar fi ucis șase persoane, inclusiv o femeie însărcinată, și ar fi rănit 28, inclusiv doi medici.

Un atac cu rachete împotriva satului Novoosynove din districtul Kupiansk a ucis două persoane și a rănit cinci, iar un alt atac împotriva satului Kivsharivka din același district a ucis trei persoane și a rănit patru, a declarat guvernatorul.

Două femei au fost raportate ca fiind rănite într-un atac rusesc împotriva unei instalații de recreere din Harkov la 19 mai. În aceeași zi, un bărbat a fost rănit și un altul a fost ucis în atacuri împotriva orașului Vovchansk, aflat pe linia frontului.

Forțele rusești au vizat regiunea Dnipropetrovsk pe 19 mai și în noaptea de 20 mai, a raportat guvernatorul Serhii Lysak.

O femeie în vârstă de 55 de ani a fost rănită după atacuri cu artilerie și drone în districtul Nikopol pe 19 mai, a declarat guvernatorul.

În regiunea Donețk, atacurile rusești au rănit două persoane la Pivnichne, o așezare de la periferia orașului Torețk, aflat pe linia frontului, a declarat guvernatorul Vadim Filashkin.

O altă persoană ar fi fost rănită când Rusia a atacat Katerynivka, a precizat guvernatorul.

În regiunea Kherson, opt persoane au fost rănite în ultima zi în urma loviturilor rusești, a declarat guvernatorul Oleksandr Prokudin.

O clădire înaltă, 21 de case, instalații ale infrastructurii comunale și agricole și alte proprietăți au fost avariate, potrivit declarației.

În dimineața zilei de 20 mai, resturi de la o dronă de tip Shahed doborâtă au avariat acoperișul unei case din districtul Nikolaiev, rănind o femeie, a declarat guvernatorul Vitalii Kim.

Un locuitor al comunității Khotin din regiunea Sumy a fost rănit într-un atac cu mortiere la 19 mai, a raportat Administrația militară din regiunea Sumi.

În regiunea Zaporizhzhia, un bărbat a fost rănit într-un atac rusesc împotriva districtului Polohi, a declarat guvernatorul Ivan Fedorov.

Oblasturile Luhansk, Liov, Poltava și Odesa au fost, de asemenea, atacate, dar oficialii locali nu au raportat victime.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite