Atac asupra unor nave civile rusești în Marea Neagră? Ce pretinde Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a susținut că a respins vineri seara un atac ucrainean cu drone asupra unor „nave de transport civile” în zona de sud-vest a Mării Negre, o arteră-cheie pentru exporturile de cereale şi petrol din ambele ţări, relatează Reuters.

Bazinul Mării Negre Captură Google Maps
Bazinul Mării Negre Captură Google Maps

Într-un comunicat postat pe Telegram, Ministerul rus al Apărării a declarat că o dronă navală ucraineană implicată în atac a fost distrusă, iar restul dezactivate de focuri de artilerie sau război electronic. Nicio navă civilă sau militară rusească nu a fost avariată, se arată în comunicatul preluat de Reuters.

Marea Neagră este o rută vitală pentru exporturile de cereale ruseşti şi ucrainene. În iulie anul trecut, Rusia a refuzat să reînnoiască un acord intermediat de Turcia ce prevedea exporturi sigure de cereale prin regiune, notează Reuters.

Printre altele, forţele aeriene ruse au interceptat trei drone ucrainene deasupra regiunii Briansk din sud-vestul Rusiei şi le-au distrus în primele ore ale zilei de sâmbătă, a anunţat de asemenea Ministerul Apărării de la Moscova, citat de DPA.

Nu au fost furnizate informaţii iniţial cu privire la răniţi sau pagube materiale. Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent, precizează DPA, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite