Șoigu susține că Rusia își crește producția de drone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu susține că producţia de drone militare a Rusiei a crescut în ultimul an, deşi anumite probleme tehnice încă mai trebuie rezolvate.

Serghei Șoigu FOTO EPA-EFE
Serghei Șoigu FOTO EPA-EFE

Rusia foloseşte pe scară largă drone în campania militare de aproape doi ani în Ucraina, dar a trebuit adesea să se bazeze pe drone ieftine Shahed de fabricaţie iraniană, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Capacităţile de producţie care au fost create ne permit să îndeplinim majoritatea sarcinilor cu care ne confruntăm astăzi”, a spus Şoigu în timpul unui tur al instalaţiilor de producţie de drone din regiunea Udmurtia.

Șoigu a fost arătat la o întâlnire a oficialilor declarând că problemele legate de utilizarea inteligenţei artificiale (AI) în drone şi războiul electronic încă trebuie rezolvate.

Regimul de la Moscova duce o propaganda intensă în ultimele luni pe tema intensificării producției sale armament.

De cealaltă parte, comandanţi ucraineni spun că dronele vor fi vitale pentru a obţine avantajul în conflict. Analiştii militari afirmă că utilizarea intensă a armelor de către ambele părţi fac dificil pentru trupe să avanseze pe teren.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite