Artileria occidentală produce pagube semnificative rușilor în apropiere de Bahmut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosirea armelor grele furnizate de Occident în luptele crâncene din împrejurimile Bahmut are un impact semnificativ asupra liniilor duşmane, au declarat pentru Reuters comandanţi ucraineni.

Luptele continuă să fie intense în preajma Bahmut FOTO PROFIMEDIA
Luptele continuă să fie intense în preajma Bahmut FOTO PROFIMEDIA

Elogiate după cucerirea săptămâna trecută a satului-cheie Klişciivka, trupele ucrainene au spus că obuzierele Howitzer de 155 de milimetri se numără printre echipamentele cheie furnizate de SUA şi de aliaţii din NATO, scrie Agerpres.

Comandantul Oleksandr a declarat că forţele armate ucrainene "se bazează foarte mult" pe artileria grea, inclusiv pe obuzierul polonez Krab şi cel american autopropulsat M109.

"Chiar şi o singură armă poate schimba situaţia. Un atac poate fi oprit cu o singură astfel de armă", a spus el.

"Cel mai important este să ţinteşti acolo unde este nevoie. Ei (ruşii - n.r.) urăsc dotările noastre. Asta aflăm din interceptări. Auzim că îi lovim foarte dur şi continuă să se întrebe câtă muniţie mai avem", a adăugat el.

Oleksandr, în vârstă de 30 de ani, a descris Klişciivka - un sat aflat pe înălţimile din sudul oraşului devastat Bahmut - drept "unul dintre locurile cheie de care ruşii se agăţau".

"Vom vedea ce se întâmplă mai departe. Ne vom dezvolta succesul", a mai spus sursa citată.

Comandanţii ucraineni au descris cucerirea Klişciivka şi a localităţii din apropiere Andriivka drept paşi esenţiali pentru recucerirea Bahmut, care a căzut în mâinile ruşilor după luni de lupte dure.

Avansurile au fost printre cele mai semnificative din contraofensiva ucraineană, care a început în iunie şi a făcut mari eforturi de a străpunge liniile ruseşti întărite.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi alţi oficiali de rang înalt au salutat aceste avansuri şi au respins criticile Occidentului potrivit cărora contraofensiva progresează prea lent, notează Reuters.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite