Armata ucraineană consideră că încă este posibilă o debarcare a trupelor ruse în zona portului Odesa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Armata ucraineană consideră că în continuare este posibilă o debarcare a trupelor ruse pe coasta de nord-vest a Mării Negre în zona oraşului-port Odesa, relatează vineri DPA, Ukrainska Pravda şi Unian. Drone de recunoaştere şi de atac ruseşti survolează din ce în ce mai frecvent această regiune, iar marina rusă continuă să aibă o prezenţă puternică în largul coastelor aflate sub control ucrainean.

Autorităţile ucrainene le-au recomandat localnicilor să stea departe de plaje şi alte zone interzise de pe litoral şi să nu se aventureze în larg cu ambarcaţiuni mici. De asemenea, populaţia este invitată să semnaleze activităţi suspecte dinspre mare, potrivit Agerpres. 

Oleksii Arestovici, unul dintre consilierii preşedintelui Volodimir Zelenski a anunţat că Rusia planifică să captureze combinatul siderurgic asediat Azovstal din oraşul-port Mariupol până luni, 9 mai, când Rusia va marca 77 de ani de la victoria împotriva nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial. 

„Cel mai frumos cadou pentru un conducător este capul adversarului său. Văd clar ambiţia de a cuceri Azovstal şi a-i raporta lui Putin «victoria' pe 9 mai». Ei îşi doresc asta foarte mult, dar să vedem dacă şi reuşesc”, a declarat Arestovici pentru agenţia de presă Unian.

Combatanţi ucraineni şi sute de civili se află în continuare în tunelurile imensului combinat metalurgic din Mariupol, conform unor surse ucrainene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite