Angelina Jolie a relatat ce a văzut în vizita sa în Liov: „Nu are sens să fie provocate astfel de daune copiilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Angelina Jolie, delegat special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), a publicat miercuri noapte pe Instagram câteva rânduri despre vizita pe care a efectuat-o săptămâna trecută în Ucraina.

„În timp ce mă aflam la Liov, în urmă cu câteva zile, mi s-a arătat o „piatră specială” găsită de o fetiţă. Fetiţa care a găsit-o nu şi-a dat seama că piatra cu care se juca era, de fapt, o schijă dintr-o bombă. Am ţinut-o în palmă pentru câteva secunde. Este zimţată şi mai grea decât v-aţi aştepta. Strălucirea şi natura sa neobişnuită trebuie să fi atras atenţia copilului. 

Când o bombă sau un obuz explodează, fragmente ascuţite de metal greu rup corpurile celor din apropierea punctului de impact”, a notat actriţa Angelina Jolie. 

Angelina Jolie a mai afirmat că mulţi dintre copiii pe care a avut ocazia să-i întâlnească în călătoria sa în Ucraina, au fost nevoiţi să îndure intervenţii chirurgicale dificile şi dureroase după ce atacul asupra gării din Kramatorsk a făcut ca bucăţile de şrapnel să le intre în corp. 

Actriţa americană a mai punctat că unele bucăţi de metal din apropierea organelor vitale au fost mult prea periculoase pentru a fi îndepărtate şi au rămas în interiorul unora dintre corpurile copiilor. 

„Nu are sens să fie provocate astfel de daune copiilor, care depăşesc rănirea fizică a manifestărilor emoţionale şi mentale ale traumei”, a mai spus delegatul special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi. 

Angelina Jolie şi-a încheiat mesajul, punctând că lupta pentru a pune capăt unui război, precum cel care este în plină desfăşurare în Ucraina, reprezintă „o cursă pentru a limita numărul de victime ucise, rănite, strămutate şi traumatizate în fiecare zi”. 

Călătoria Angelinei Jolie în Ucraina nu a fost lipsită de emoţii. Actriţa americană a fost pusă la adăpost în momentul în care sirenele au pornit, sirene care vestesc raidurile aeriene. Ea s-a întâlnit cu mulţi copii ucraineni internaţi într-un spital din oraş şi a vorbit cu voluntarii şi cu oficialii care îi ajută. 

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Angelina Jolie (@angelinajolie)
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite